Chr. HANSEN Plíseň na Fuet MOLD 600 25 g

Číslo artiklu: 9560180
Č. artiklu Výrobek Cena
9560180 načítám Plíseň na Fuet MOLD 600 25 g

Bactoferm® MOLD-600 je kultura vytvářející bílý/našedlý vzhled povrchu plísňových suchých klobás a salámů. Poskytuje čerstvé houbové aroma.

Při vysoké vlhkosti a optimální teplotě se MOLD 600 rychle množí a vytváří husté, nízké a rovnoměrné pokrytí povrchu výrobku (typické pro francouzské výrobky).

MOLD-600 podporuje růst tradiční bílé plísně...

Více informací

s DPH
Skladem
Praha
Skladem
Brno
Skladem
Ostrava
Skladem
Doprava od 59 Kč
Objednávky přijaté do 11:00 expedujeme ještě tentýž pracovní den.

Fotogalerie

Bactoferm® MOLD-600 je kultura vytvářející bílý/našedlý vzhled povrchu plísňových suchých klobás a salámů. Poskytuje čerstvé houbové aroma.

Při vysoké vlhkosti a optimální teplotě se MOLD 600 rychle množí a vytváří husté, nízké a rovnoměrné pokrytí povrchu výrobku (typické pro francouzské výrobky).

MOLD-600 podporuje růst tradiční bílé plísně na povrchu výrobku a slouží jako střední až dobrá ochrana povrchové mikroflóry. MOLD-600 potlačuje růst nežádoucích mikroorganismů jako jsou původní plísně, kvasinky a bakterie.

Použití:

Během procesu sušení slouží kultura jako efektivní ochrana před vznikem povrchové krusty (tzv. kroužku). Během zrání navíc plíseň pomáhá zvýšení hodnoty pH a tvorbě méně kyselé chuti.

Dávkování:

25 g na 10 L

Návod k použití:

Jeden sáček lyofilizované kultury se smíchá s 1 - 2 litry kohoutkové vody o teplotě zhruba 20 °C a nechá se 2 hodiny temperovat při pokojové teplotě. Vzniklá suspenze se rozpustí v adekvátním množství kohoutkové vody a pak je připravená k použití. Chlorovaná voda může snížit aktivitu kultury.

Plísňovou kulturou se povrch výrobku inokuluje po narážení (případně po vyrovnání teplot), buď pomocí ponoření výrobku nebo rozprášením na povrch. Aby nedocházelo k usazování spor, měla by být suspenze aplikována za nepřetržitého míchání.

Suspenze by měla být spotřebována v den přípravy. Jinak hrozí pomnožení kvasinek.

Gewürzmüller BITEC LS-25-2 25 g

Gewürzmüller BITEC LS-25-2 25 g
Skladem

Rychle a kontrolovaně pracující kultura pro pevné trvanlivé produkty vyráběné studenou cestou.

s DPH

Gewürzmüller BITEC S 10 50 g

Gewürzmüller BITEC S 10  50 g
Skladem

Startovací kultura pro tepelně neopracované masné výrobky BITEC S 10.

s DPH

Gewürzmüller BITEC LD 20 25g

Gewürzmüller BITEC LD 20  25g
Skladem

Startovací kultura pro tepelně neopracované masné výrobky.

s DPH

Gewürzmüller BITEC RP-3 50 g

Gewürzmüller BITEC RP-3 50 g
Skladem

Rychle a kontrolovaně pracující startovací kultura pro fermentovaná masa typu pršut.

s DPH

Gewürzmüller BITEC STARTER SR-SC01 25 g

Gewürzmüller BITEC STARTER SR-SC01 25 g
Skladem

Dvoukmenová smíšená startovací kultura pro fermentaci výrobků.

s DPH

Pro zobrazení této záložky nemáte dostatečná oprávnění