Váš košík je prázdný
cover-n.jpg
Blog

Máme 5 druhů řeznických nožů, vyberte si ten svůj

, 2 minuty čtení

Práce s nožem je úplný základ řeznického řemesla. Jakou jsou druhy řeznických nožů, čím se liší a k čemu se používají? Prohlédnete si náš stručný přehled.

Vykosťovací

Jak už název napovídá, jedná se o nože určené k oddělování masa od kosti. Mívají kratší a pružnou čepel, která umožňuje větší cit při jemném odkrajování. Aby se nůž příliš netupil, je dobré vyhnout se přílišnému kontaktu s kostí. Díky svému tvaru se používá také k rozřezávání kloubů a odstraňování šlach.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Jateční

Nože primárně určené pro porcování masa a odřezávání šlach i tučných částí. Hodí se tedy k bourání jatečních zvířat a k jejich dalšímu zpracování. Vyznačují se tvrdou zahnutou čepelí umožňující plynulý řez.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Stahovací

Kvalitní nože s velice ostrým hrotem pro snadné stahování kůže z jatečních zvířat nebo ryb. Díky ostrosti a speciálnímu tvaru čepele nože umožňují obratně a s minimální námahou oddělit kůži od těla jatečního zvířete.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Krájecí

Nejenom maso jatečních zvířat, ryby, ale i pečivo, ovoce nebo zelenina. Na krájení toho všeho je potřeba kvalitní nástroj, který práci usnadní a urychlí. Na to jsou nejlepší řeznické krájecí nože s širokou čepelí.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Vykrvovací

Nože využívané při porážce a porcování jatečních zvířat. Jejich čepel je způsobená k přesnému řezu tepen a žil, které umožní rychlé vykrvácení zvířete. Kromě vykrvování je lze použít i ke krájení a dalšímu zpracování.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

BLOG

cover-kol-1.jpg
 

Jak si vybrat stěrku? Poradí Vikan

, 2 minuty čtení

Dánská firma Vikan nabízí komplexní nabídku vysoce kvalitních stíracích lišt, které vynikají svou účinnosti při čištění různých povrchů, zejména pak podlah a prostorů v potravinářské výrobě. Přečtete si, k čemu se různé modely hodí

Pro zobrazení naší nabídky stěrek Vikan klikněte na fotku.

Hygienické standardy provozu se nejlépe dodržují za situace, kdy mají zaměstnanci co nejsnazší přístup k nástrojům, které se hodí pro každé konkrétní čištění. Jejich motivace provádět hygienické úkony efektivně potom roste. Vikan nabízí široký výběr stěrek, které jsou ideální pro udržení vysokých standardů hygieny v kterémkoliv provozu.

Kterou si zvolit?

Speciální řady Vikan stěrek s jedním a dvěma břity zahrnují modely od těch flexibilních s houbovou gumou až po plně tvarované modely s jednostrannou nebo dvojitou TPE gumou. K dispozici jsou také výrobky s pevnými nebo otočnými krky, vyměnitelnými kazetami s čepelemi, různými rukojeťmi a otvory pro shromažďování kondenzátu.

Stěrky Ultra Hygiene s jedním břitem jsou určený pro čištění podlah v potravinářských provozech. Materiál naplňuje FDA i EU hygienické standardy. Stěrka bez švů a otvorů, ve kterých bych mohla přetrvávat kontaminace, se hodí pro stírání vlhkých nečistot. Díky zahnuté čepeli lze použít k efektivnímu čištění v rozích.

Výrobky s dvojitým břitem jsou ideální pro odstraňování tekutin z podlah a dalších povrchů. Vyměnitelná kazeta umožňuje snadné a pohodlné čištění. Stěrky s kloubovou pryží se hodí na suché a drsné povrchy.

Chcete se dozvědět více o barevném kódování? Klikněte na fotku.

BLOG

Načítám ...