Váš košík je prázdný
cover-n.jpg
Blog

Máme 5 druhů řeznických nožů, vyberte si ten svůj

, 2 minuty čtení

Práce s nožem je úplný základ řeznického řemesla. Jakou jsou druhy řeznických nožů, čím se liší a k čemu se používají? Prohlédnete si náš stručný přehled.

Vykosťovací

Jak už název napovídá, jedná se o nože určené k oddělování masa od kosti. Mívají kratší a pružnou čepel, která umožňuje větší cit při jemném odkrajování. Aby se nůž příliš netupil, je dobré vyhnout se přílišnému kontaktu s kostí. Díky svému tvaru se používá také k rozřezávání kloubů a odstraňování šlach.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Jateční

Nože primárně určené pro porcování masa a odřezávání šlach i tučných částí. Hodí se tedy k bourání jatečních zvířat a k jejich dalšímu zpracování. Vyznačují se tvrdou zahnutou čepelí umožňující plynulý řez.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Stahovací

Kvalitní nože s velice ostrým hrotem pro snadné stahování kůže z jatečních zvířat nebo ryb. Díky ostrosti a speciálnímu tvaru čepele nože umožňují obratně a s minimální námahou oddělit kůži od těla jatečního zvířete.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Krájecí

Nejenom maso jatečních zvířat, ryby, ale i pečivo, ovoce nebo zelenina. Na krájení toho všeho je potřeba kvalitní nástroj, který práci usnadní a urychlí. Na to jsou nejlepší řeznické krájecí nože s širokou čepelí.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Vykrvovací

Nože využívané při porážce a porcování jatečních zvířat. Jejich čepel je způsobená k přesnému řezu tepen a žil, které umožní rychlé vykrvácení zvířete. Kromě vykrvování je lze použít i ke krájení a dalšímu zpracování.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

BLOG

cover-foto-cibulacka-1920x400px.jpg
 

Videorecept: Jak se dělá francouzská cibulačka

, 1 minuta čtení

Chuť pravé francouzské cibulačky je nenapodobitelná. Proto vám ve spolupráci s kuchařem Karlem Bromem přinášíme jednoduchý a jasný recept, podle kterého si můžete tradiční pochoutku snadno uvařit ve vaší kuchyni. Jdeme na to.

Co si připravit

3 nakrájené cibule
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
1 lžičku Gastro line polévkového koření
Nature line bobkový list
Špetku Nature line černého mletého pepře
100 ml hovězího vývaru
Špetku soli
3 nakrájené pórky
Nature line plátky sušené cibule
1 lžičku drceného kmínu
Máslo a olivový olej na orestování
Parmezán a bylinky na servírování

Jak postupovat

1. Cibule si oloupeme a nakrájíme
2. V hrnci rozpustíme máslo a nalijeme olivový olej
3. Orestujeme cibuli do hněda
4. Přilejeme bílé víno a vyvaříme
5. Přidáme koření a plátky sušené cibule
6. Podlijeme zredukovaným hovězím vývarem
7. Podusíme pod pokličkou

A můžeme se pustit do jídla. Cibulačka je pokrm s bohatou historií, který je pravděpodobně tak starý jako samotné pěstování cibule. Populární byla v antickém Římě, do dnešní podoby se vyvinula ve Francii na konci 17. století. Je známá především jako jídlo na zahřátí ve studených zimních měsících, oblíbená je ale i díky své relativně rychlé přípravě. Rozhodněme doporučujeme.

Pravá francouzská cibulačka snadno, rychle a chutně.

BLOG

Načítám ...