Váš košík je prázdný
cover-n.jpg
Blog

Máme 5 druhů řeznických nožů, vyberte si ten svůj

, 2 minuty čtení

Práce s nožem je úplný základ řeznického řemesla. Jakou jsou druhy řeznických nožů, čím se liší a k čemu se používají? Prohlédnete si náš stručný přehled.

Vykosťovací

Jak už název napovídá, jedná se o nože určené k oddělování masa od kosti. Mívají kratší a pružnou čepel, která umožňuje větší cit při jemném odkrajování. Aby se nůž příliš netupil, je dobré vyhnout se přílišnému kontaktu s kostí. Díky svému tvaru se používá také k rozřezávání kloubů a odstraňování šlach.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Jateční

Nože primárně určené pro porcování masa a odřezávání šlach i tučných částí. Hodí se tedy k bourání jatečních zvířat a k jejich dalšímu zpracování. Vyznačují se tvrdou zahnutou čepelí umožňující plynulý řez.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Stahovací

Kvalitní nože s velice ostrým hrotem pro snadné stahování kůže z jatečních zvířat nebo ryb. Díky ostrosti a speciálnímu tvaru čepele nože umožňují obratně a s minimální námahou oddělit kůži od těla jatečního zvířete.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Krájecí

Nejenom maso jatečních zvířat, ryby, ale i pečivo, ovoce nebo zelenina. Na krájení toho všeho je potřeba kvalitní nástroj, který práci usnadní a urychlí. Na to jsou nejlepší řeznické krájecí nože s širokou čepelí.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Vykrvovací

Nože využívané při porážce a porcování jatečních zvířat. Jejich čepel je způsobená k přesnému řezu tepen a žil, které umožní rychlé vykrvácení zvířete. Kromě vykrvování je lze použít i ke krájení a dalšímu zpracování.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

BLOG

cover-foto-steak-1920x400px.jpg
 

Videorecept: Jak připravit rib-eye steak

, 1 minuta čtení

Pořádný steak miluje snad každý masný nadšenec. Málokterý další pokrm v sobě spojuje stejné chuťové a výživové vlastnosti. Jak ale steak připravit tak, abychom si ho mohli vychutnat opravdu dokonale? S kuchařem Karlem Bromem jsme se podívali na oblíbenou variantu s pepřovou omáčkou a americkými bramborami.

Co si připravit

Maso (hovězí rib-eye)
Brambory
Kořenicí směs Argentina
Zelený pepř, pepř, sůl
Máslo
Česnek
Šalotka
Rum nebo brandy
Vývar

Jak postupovat

Nakrájíme si šalotku a brambory (neoloupané)
Oloupeme česnek
Na olivovém oleji šalotku osmažíme
Přidáme máslo, vodu a zelený pepř - pro dochucení můžeme i panáka brandy/rumu
Chvilku povaříme
Potřeme steaky olivovým olejem a okořeníme
Steaky děláme na pánvi s olivovým olejem (cca 50 °C uprostřed)
Na steaku můžeme nechat rozpustit máslo
Brambory pečeme se slupkou a česnekem

Šťavnatá klasika

Rib-eye neboli vysoký roštěnec patří k nejšťavnatějším, a proto k nejoblíbenějším masným pokrmům. Pochází z přední vyšší části hřbetu zvířete. Svůj anglický název dostal díky oku, které při řezu vytváří středový sval.

Dobrou chuť!

BLOG

Načítám ...