Váš košík je prázdný
cover-foto-servis-skoleni-u-stejskalu-1920x400px.jpg
Blog

Školili jsme v Řeznictví Stejskal

, 2 minuty čtení

Na 150 vlastních uzenin nabízí rodinné řeznictví Stejskal v Chotěboři. Jejich zázemí jsme modernizovali narážkou Rex RVF 330 nářezovým strojem Graef. A jak probíhalo školení s novými přístroji?

Protože s řeznictvím Stejskal spolupracujeme již přes 20 let, jednalo se v pořadí o třetí vakuovou narážku a čtvrtý nářezový stroj, který jsme ke Stejskalům dovávali. Vakuová narážka Rex RVF 330 s dotykovým ovládáním může mít ve výbavě násypku 100 nebo 160 l a dosahuje vynikající přesnosti dávkování ±0,1 g.

Dotykové ovládání narážky touch screen vyhovuje rychlé a snadné obsluze. Další výhodou je přesná kontrola nastavení během provozu. Rex RVF 330 se dobře přizpůsobuje změnám a celé škále požadavků, včetně pohotového přenastavení a kapacity pro uložení až 200 programů.

Automatický nářezový stroj Graef představuje již prověřenou špičku, a tak se s ním nejen u Stejskalů krájí jako po másle!

Cílem projektu Řeznictví Stejskal a firmy MASO-PROFIT byla hlavně modernizace, která má vyhovět rostoucí poptávce zákazníků, a přitom umožnit stejné špičkové kvality vlastních produktů jako dosud. K prodejně Stejskalů přiléhá bourárna i masná výroba s počtem 23 zaměstnanců. Dlouholetá spokojenost s firmou MASO-PROFIT pak Stejskalovi vedla k volbě další spolupráce.

„Řeznictví Stejskal potřebovalo především kvalitní modernizaci k rozšíření své dosavadní produkce, aby mohli držet laťku vysoké kvality produktů a odpovědět na zvýšenou poptávku“, uvedl obchodní zástupce J. Jenšovský, který se na projektu podílel.

Školení v Řeznictví Stejskal proběhlo na jedničku a personál si nová zařízení rychle oblíbil. Jejich spokojenosti i uznání si moc si vážíme!

Pokud také zvažujete modernizaci technologického vybavení či hledáte technologickou podporu pro zvýšení efektivity výroby, obraťte se na nás. Rádi vám naši pomoc nabídneme.

BLOG

cover-foto-losos-1920x400px.jpg
 

Videorecept: Pečeme lososa s holandskou omáčkou

, 1 minuta čtení

Zdravý, chutný a relativně nenáročný na přípravu. Losos je zkrátka ideální volba pro lehký oběd nebo večeři. V naší kuchyni na Průmyslové ulici jsme se spolu s kuchařem Karlem Bromem pustili do varianty s holandskou omáčkou a zeleninou.

Co si připravit

Jeden filet z lososa (200-300 g)
5-15 ml bílého vína
Zhruba 50 g másla na jednu porci
Lilek, cuketu a papriky
Citrón
Sůl a pepř
Olivový olej
1-2 žloutky

Pro plnohodnotné vaření je potřeba kvalitní nůž. Pro zobrazení těch našich klikněte na foto.

Jak na to

Holandská omáčka
1.
Přepustíme máslo
2. Rozmícháme žloutky na vodní lázni a za stálého míchání přidáme bílé víno a přepuštěné máslo
3. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou

Zelenina
1. Nakrájíme
2. Dochutíme kořením
3. Ogrilujeme nebo opečeme na olivovém oleji

Losos
1. Pečeme na másle na vysokou teplotu a kůží dolů
2. Dochutíme solí a pepřem
3. Pečený filet potřeme máslem a pokapeme citrónovou šťávou a můžeme servírovat

Zdravá ryba
Losos kromě své skvělé chuti vyniká také výbornými nutričními vlastnostmi, a to i mezi ostatními rybami. Je bohatým zdrojem minerálních látek, jako je draslík, selen, vápník nebo jód a vitamínů skupiny B. Najdeme v něm také velký obsah pro zdraví prospěšných nenasycených omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Dobrou chuť!

Pro naší nabídku koření a kořenicích směsí klikněte na foto.

Chutné, lehké a zdravé jídlo je na světě.

BLOG

Načítám ...