Váš košík je prázdný
cover-foto-servis-skoleni-u-stejskalu-1920x400px.jpg
Blog

Školili jsme v Řeznictví Stejskal

, 2 minuty čtení

Na 150 vlastních uzenin nabízí rodinné řeznictví Stejskal v Chotěboři. Jejich zázemí jsme modernizovali narážkou Rex RVF 330 nářezovým strojem Graef. A jak probíhalo školení s novými přístroji?

Protože s řeznictvím Stejskal spolupracujeme již přes 20 let, jednalo se v pořadí o třetí vakuovou narážku a čtvrtý nářezový stroj, který jsme ke Stejskalům dovávali. Vakuová narážka Rex RVF 330 s dotykovým ovládáním může mít ve výbavě násypku 100 nebo 160 l a dosahuje vynikající přesnosti dávkování ±0,1 g.

Dotykové ovládání narážky touch screen vyhovuje rychlé a snadné obsluze. Další výhodou je přesná kontrola nastavení během provozu. Rex RVF 330 se dobře přizpůsobuje změnám a celé škále požadavků, včetně pohotového přenastavení a kapacity pro uložení až 200 programů.

Automatický nářezový stroj Graef představuje již prověřenou špičku, a tak se s ním nejen u Stejskalů krájí jako po másle!

Cílem projektu Řeznictví Stejskal a firmy MASO-PROFIT byla hlavně modernizace, která má vyhovět rostoucí poptávce zákazníků, a přitom umožnit stejné špičkové kvality vlastních produktů jako dosud. K prodejně Stejskalů přiléhá bourárna i masná výroba s počtem 23 zaměstnanců. Dlouholetá spokojenost s firmou MASO-PROFIT pak Stejskalovi vedla k volbě další spolupráce.

„Řeznictví Stejskal potřebovalo především kvalitní modernizaci k rozšíření své dosavadní produkce, aby mohli držet laťku vysoké kvality produktů a odpovědět na zvýšenou poptávku“, uvedl obchodní zástupce J. Jenšovský, který se na projektu podílel.

Školení v Řeznictví Stejskal proběhlo na jedničku a personál si nová zařízení rychle oblíbil. Jejich spokojenosti i uznání si moc si vážíme!

Pokud také zvažujete modernizaci technologického vybavení či hledáte technologickou podporu pro zvýšení efektivity výroby, obraťte se na nás. Rádi vám naši pomoc nabídneme.

BLOG

cover-n.jpg
 

Máme 5 druhů řeznických nožů, vyberte si ten svůj

, 2 minuty čtení

Práce s nožem je úplný základ řeznického řemesla. Jakou jsou druhy řeznických nožů, čím se liší a k čemu se používají? Prohlédnete si náš stručný přehled.

Vykosťovací

Jak už název napovídá, jedná se o nože určené k oddělování masa od kosti. Mívají kratší a pružnou čepel, která umožňuje větší cit při jemném odkrajování. Aby se nůž příliš netupil, je dobré vyhnout se přílišnému kontaktu s kostí. Díky svému tvaru se používá také k rozřezávání kloubů a odstraňování šlach.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Jateční

Nože primárně určené pro porcování masa a odřezávání šlach i tučných částí. Hodí se tedy k bourání jatečních zvířat a k jejich dalšímu zpracování. Vyznačují se tvrdou zahnutou čepelí umožňující plynulý řez.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Stahovací

Kvalitní nože s velice ostrým hrotem pro snadné stahování kůže z jatečních zvířat nebo ryb. Díky ostrosti a speciálnímu tvaru čepele nože umožňují obratně a s minimální námahou oddělit kůži od těla jatečního zvířete.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Krájecí

Nejenom maso jatečních zvířat, ryby, ale i pečivo, ovoce nebo zelenina. Na krájení toho všeho je potřeba kvalitní nástroj, který práci usnadní a urychlí. Na to jsou nejlepší řeznické krájecí nože s širokou čepelí.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Vykrvovací

Nože využívané při porážce a porcování jatečních zvířat. Jejich čepel je způsobená k přesnému řezu tepen a žil, které umožní rychlé vykrvácení zvířete. Kromě vykrvování je lze použít i ke krájení a dalšímu zpracování.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

BLOG

Načítám ...