Váš košík je prázdný
cover.jpg
Blog

Pečování o nože: 6 tipů pro údržbu Giesserů

, 4 minuty čtení

Nože Giesser jsou po celém světě známé kvalitou svých čepelí i rukojetí. Německá značka má ve svém portfoliu kuchařské a řeznické nože všech velikostí a různorodých provedení. Patří mezi ně i speciální prémiové nástroje, které mohou posloužit jako vyjímečný dar pro rodinu a blízké. Pojďme se podívat na několik svižných tipů pro jejich údržbu.

Nože Giesser běžně sami používáme.

Skladování
Najděte pro svůj nůž bezpečné místo kam nepoteče. Sucho je pro dlouho životnost nože klíčové. Důležité je také předcházet úrazům. Je proto vhodné nože uložit mimo dosah dětí.

Bezpečnost
Giessery jsou velice ostré. Na místě je zvýšená opatrnost při jejich čištění, ostření i při samotné práci v kuchyni. Nikdy nůž nepoužívejte k otvírání konzerv, jako šroubovák nebo k páčení.

Ostření
Každý nůž potřebuje pravidelné ostření. Použijte kvalitní ocílku nebo brusný kámen. Díky tomu nástroj vydrží déle a práce s ním bude pohodlnější i efektivnější. Pokud budete chtít své nože nejen ostřit, ale zatoužíte po profesionálním broušení, vězte, že máme vybroušený styl.

Krájecí desky
Při práci vždy používejte krájecí desky ze dřeva nebo z kvalitního plastu. Desky z jiných nebo nekvalitních materiálu poškozují ostří a zkracují tak životnost nože.

Rukojeti
Nože značky Giesser vynikají kvalitou jejich plastových i dřevěných rukojetí. Ty umělohmotné vyžadují minimální údržbu. Dřevěné kusy je žádoucí omývat v teplé vodě, ale nikdy je v ní nenechávat dlouhou dobu. Vhodné je občasné ošetření olejem.

Čištění
Čepel nože je nutné očistit po kontaktu s kyselými pokrmy. Pokud je to možné, čistěte své nože ručně. Předejdete tím kontaktu s agresivními mycími prostředky a delšímu vystavení chlorované vodě. Pokud chcete použít myčku, zvolte méně prudké druhy detergentů.

O nože je potřeba se starat.

Ostrá tradice

Giesser je světový lídr ve výrobě nožů a řezných nástrojů. Ve svých továrnách německá firma vyrábí více než 8 tisíc nožů denně. Její obsáhlý sortiment zahrnuje 2 a půl tisíce kovaných i lisovaných nožů a kusů příslušenství pro potravinářský průmysl a gastronomii. Produkty Giesseru jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a vyznačují se vynikajícím zpracováním.

Budování společnosti započal Johannes Giesser už v roce 1776. Tehdy odstartovala dlouhotrvající a nepolevující modernizace, která německého výrobce dovedla až na pozici předního světového hráče v oboru výroby řezných nástrojů. Výrobky firmy Giesser používají profesionálové celého světa.

Kvalita těchto produktů vychází z práce zkušených a špičkově vzdělaných zaměstnanců, na jejichž rozvoj klade firma zvláštní důraz. Ti při výrobě nožů využívají high-tech postupy kalení a vakuového popouštění. Nástroje se vyrábí z nekvalitnější chrom-molybdenové oceli. Na konci výrobního procesu tak vznikají produkty, které zákazníkům usnadňují práci. Díky široké nabídce si každý z nich může vybrat výrobek pro svoje specifické potřeby.

Giesser se může chlubit bohatým portfoliem.

BLOG

cover-1.jpg
 

Jdeme na ryby: 5 kroků k domácím boilies

, 2 minuty čtení

Je to jednoduchá návnada z vařeného těsta vyráběná v mnoha velikostech a barvách, která se těší zvláštní oblibě zejména při lovu kaprů. Boilies jsou totiž na cejny a líny moc velké a tvrdé, kaprům ale chutnají. Jak si efektivní návnadu vyrobit u sebe doma?

Variant boilies existuje hodně, liší se velikostí, aromatem, vůní i surovinou. Předem připravené návnady lze zakoupit, oblíbenou praxí ale zůstává domácí výroba z hotové směsi. Pojďme si ji projít krok po kroku.

První krok
Připravíme si vejce a rozbijeme je do nádoby. Budeme potřebovat zhruba 6 vajec na jeden kilogram těsta. Skořápky je potřeba pořádně rozdrtit.

Druhý krok
Do rozbitých vajec přidáme esenci, esenciální olej, sladidlo a nakonec barvivo. Ingredience se ale mohou lišit. Můžeme použít například včelí med a vanilkový cukr. Tekuté složky řádně promícháme a necháme odstát.

Třetí krok
Postupným přidáváním suché směsi vyhněteme těsto. V případě, že bude řídké, přidáme ještě směs a pokud se začne vysušovat, naředíme rostlinným olejem. Z těsta potom uhněteme velkou kouli, kterou necháme půl hodiny uležet v mikrotenovém obalu. Žádaná konzistence se většinou popisuje jako „gumová“.

Čtvrtý krok
Pomocí extruderu nebo ruční plničky vytvoříme „hady“, které pak rollballem přeměníme na kuličky. Tento proces lze udělat i rukou – nejprve uhněteme válečky a z nich potom koule.

Pátý krok
Připravíme si hrnec, naplníme ho vodou a přivedeme k varu. Budeme také potřebovat síto, na které umístíme boilies a vaříme 5-8 minut v páře. Pak už jen necháme uschnout a můžeme jít na ryby.

Jak skladovat?

Boilies skladujeme v mrazáku nebo sušíme. Návnadu můžeme uzavřít do umělohmotných krabiček nebo ji sušit na teplém místě bez vlhkosti, například v látkových pytlících.

BLOG

Načítám ...