Váš košík je prázdný
stazeny-soubor-1-.jpg
Blog

Nový kalendář: Když se řezničina potká se sportem

, 2 minuty čtení

Šéf marketingu Martin Kužniar nafotil v pořadí čtvrtý kalendář MASO-PROFITu. Všech dvanáct fotografií spojuje kombinace sportovní a řeznické tématiky. Kalendáře se rozdávají partnerům a jsou také k dispozici na všech našich pobočkách.

Čtvrtý kalendář spojuje sport s řeznickou a kuchařskou tématikou.

JAK PŘIŠEL NÁPAD ZAČÍT V MASO-PROFITU FOTIT KALENDÁŘE?
„Dřív jsme jako firma rozdávali kalendáře, které neměly nic společného s řeznickou a gastro tématikou, a to mi přišlo jako škoda. Tak jsem se zaměřil na to, aby naše kalendáře souvisely s naší činností. Z toho pak začaly vznikat originální vizuály.

TÉMA LETOŠNÍHO KALENDÁŘE JE SPORT. PROČ?
Tak určitě jsem chtěl, aby náš další kalendář spojovalo jedno téma. Dříve jsme fotili sérii fotek bez jednotného konceptu, tentokrát jsem to chtěl udělat jinak. Sportovní tématika mi přišla zajímavá, protože jsme mohli ke spolupráci oslovit profesionální sportovce a dozvědět se něco o jejich disciplínách. JAK PROBÍHALO FOCENÍ? Byla to pro mě nová zkušenost hlavně v tom, že bylo potřeba oslovit sportovce a domluvit lokace, na kterých jsme pak fotili. Mile mě překvapilo to, že mi na focení kývli všichni, které jsem oslovil, a to i olympionici.

KTERÁ FOTKA JE TVÁ NEJOBLÍBENĚJŠÍ?
Nejradši mám fotku s olympijskou lučištnicí Marií Horáčkovou. Tu focení očividně bavilo. Navíc nás potom nechala si zastřílet a ukázala nám, co všechno střelba z luku za několik desítek tisíc obnáší.

Olympijská lučištnice a mistryně ČR v lukostřelbě Marie Horáčková

CO DĚLÁ FOTKU DOBROU FOTKOU?
Nejdůležitější je určitě nápad. Pokud je zajímavý, realizace už potom stojí v podstatě jenom na kvalitní přípravě.

JAK MOC JE PODLE TEBE DŮLEŽITÉ, ABY FIRMA VYRÁBĚLA VLASTNÍ MARKETINGOVÉ MATERIÁLY?
Pro nás je to jeden z takový okrajových projektů, které ale pomáhají budovat značku a identitu firmy. Jsem rád, že si takovou věc u nás dokážeme vytvořit v profesionální kvalitě. Do příštích let bych tradici focení kalendářů chtěl rozhodně udržet a rozvíjet. Baví mě fotit věci s konceptem, takže se do budoucna určitě chystáme na nějaké další jednotné téma.

Focení předcházelo spoustu příprav.

BLOG

cover-1.jpg
 

Bourárna zvěřiny: Až polovinu nákladů na „chlaďák“ pokryje příspěvek

, 2 minuty čtení

Pokud splní stanovené podmínky, mohou si myslivci zařizovat vlastní zpracovny zvěřiny. O tom, co taková bourárna všechno obnáší jsme už psali dříve. Její nedílnou součástí jsou chladicí zařízení, na která je nově možné získat finanční příspěvek od státu. Jak na něj ale dosáhnout?

Úspěšný lov nejlépe zakončí zpracování úlovku ve vlastním.

Od 1. září 2020 jsou k mání nové příspěvky na vybrané myslivecké činnosti. Vedle dotace na využití dravců při ochraně rostlin se jedná o zmiňovaný příspěvek na chladicí zařízení pro ulovenou zvěř. Formuláře žádostí o tuto finančí podporu existují v elektronické podobě v takzvaném modulu pro žadatele.

Příspěvek podlehá obecným podmínkám přiznání příspěvkům pro myslivce a může pokrýt až 50 % přímých nákladů na nákup a zprovoznění chladicího zařízení. Nejvyšší přispívaná částka je 40 000 Kč. Musí se jednat o zařízení pro uchování ulovené zvěře ve visu, které se umístí v honitbě. Pro jednu honitbu je možné čerpat příspěvěk jednou za pět let.

Co je potřeba zařídit

  1. Čestné prohlášení o podporu v režimu de minimis
  2. Kopie účetních/daňových dokladů k nákupu zařízení
  3. Fotodokumentace chladicího zařízení nebo stavby obsahující chladicí zařízení a výrobního štítku. Zobrazení je nutné ze tří stran.

Nová sekce pro myslivce

Jste lovec tělem i duší a holdujete zpracovávání svých vlastních úlovků? Přesně pro vás na našem eshopu vznikla sekce Pro myslivce. Najdete tu vše potřebné pro stahování a dělení zvěře, a to včetně následné sanitace pracovních prostor. Ucelený sertiment sahá od nožů přes baličky až po dráhy a samozřejmě nechybí ani chladicí boxy.

Pokud si nejste jistí, jak přesně úlovek bourat, a nebo se jen chcete podívat, jak se tohoto úkolu zhostil profesionální řezník, podívejte se na naše videa. Ukazujeme v nich, jak se stahuje a dělí srnec a divočák. Edukativní materiál vznikal přímo v našem MEAT-LABu.

BLOG

Načítám ...