Váš košík je prázdný
cover-foto-korona-1920x400px.jpg
Blog

Restaurace v krizi?

, 2 minuty čtení

Koronavirová krize dopadá na všechny firmy. Pro menší část z nich znamená zvýšení příjmů, pro ostatní naopak jejich propad. Mezi podnikání, která se na současnou situaci musí adaptovat nejvíce, patří také restaurace.

Hotel City v Ostravě, který jsme vybavovali.

Zdá se, že klíčovým faktorem je internet. Majitelé restaurací se v době karantény snaží zaujmout nové zákazníky a prohloubit komunikaci s těmi stávajícími. Dělají to například prostřednictvím sociálních sítí.

Kreativitě se meze nekladou, a tak vznikají speciální „koronavirová“ menu. Nabídky se rozšiřují o „superpotraviny“, které by měly posilovat imunitní systém a podobně. Zavádějí se také různé druhy slev. 

Rozvoz na vzestupu

Zásadní službou, která se rozšiřuje každým dnem, je rozvoz jídel. Restaurace musí provoz svých kuchyních uzpůsobit tak, aby mohly efektivně dovážet čerstvá jídla přímo do domovů svých strávníků. Žádaným zbožím se proto stávají například termoboxy, které převážené pokrmy udrží čerstvé. Šikovným pomocníkem je i balička na misky T190 s elektronickou regulací teploty, která umožňuje balení misek s pokrmy.

Alternativou k rozvozu je omezený přímý prodej z okének. Skvělý způsob, jak zjistit co zákazníci upřednostňují, jsou již zmiňované sociální sítě typu Facebook nebo Instagram. Ukazuje se, že strávníci rádi podpoří restaurace ve svém okolí

Balička na misky T190 se v době krize stává neocenitelným pomocníkem.

Optimismus a vynalézavost

Existují i další způsoby, kterými o sobě restaurace dávají vědět. Kuchaři kupříkladu natáčí tutoriály, ve kterých vysvětlují přípravu pokrmů. Podobná videa zaplňují prostor internetu a zvyšují tak povědomí o jednotlivých podnicích.

Nejlepší obranou je ale humor. Tuto známou pravdu si v dnešních dnech vzali k srdci i provozovatelé restaurací, a to nejen u nás. Vznikají tak burgery ve tvaru koronaviru nebo sušenky, které vypadají jako smajlíky s rouškou. Mnoho dalších podniků se zase zapojilo do bezplatného vaření pro zdravotnický personál a jiných dobrovolnických aktivit. Optimistický přístup k současnosti i budoucnosti je zkrátka v této době ještě důležitější než kdy dřív.

BLOG

cover-n.jpg
 

Máme 5 druhů řeznických nožů, vyberte si ten svůj

, 2 minuty čtení

Práce s nožem je úplný základ řeznického řemesla. Jakou jsou druhy řeznických nožů, čím se liší a k čemu se používají? Prohlédnete si náš stručný přehled.

Vykosťovací

Jak už název napovídá, jedná se o nože určené k oddělování masa od kosti. Mívají kratší a pružnou čepel, která umožňuje větší cit při jemném odkrajování. Aby se nůž příliš netupil, je dobré vyhnout se přílišnému kontaktu s kostí. Díky svému tvaru se používá také k rozřezávání kloubů a odstraňování šlach.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Jateční

Nože primárně určené pro porcování masa a odřezávání šlach i tučných částí. Hodí se tedy k bourání jatečních zvířat a k jejich dalšímu zpracování. Vyznačují se tvrdou zahnutou čepelí umožňující plynulý řez.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Stahovací

Kvalitní nože s velice ostrým hrotem pro snadné stahování kůže z jatečních zvířat nebo ryb. Díky ostrosti a speciálnímu tvaru čepele nože umožňují obratně a s minimální námahou oddělit kůži od těla jatečního zvířete.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Krájecí

Nejenom maso jatečních zvířat, ryby, ale i pečivo, ovoce nebo zelenina. Na krájení toho všeho je potřeba kvalitní nástroj, který práci usnadní a urychlí. Na to jsou nejlepší řeznické krájecí nože s širokou čepelí.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

Vykrvovací

Nože využívané při porážce a porcování jatečních zvířat. Jejich čepel je způsobená k přesnému řezu tepen a žil, které umožní rychlé vykrvácení zvířete. Kromě vykrvování je lze použít i ke krájení a dalšímu zpracování.

Pro kompletní nabídku klikněte na foto.

BLOG

Načítám ...