Váš košík je prázdný
cover.jpg
Blog

Chcete se mrknout? Máme showroom pro řezníky

, 1 minuta čtení

Pan Masorád je řezník. Své povolání i podnikání převzal po svém otci pocházejícím z řeznické rodiny s dlouhou tradicí. Teď by si ale rád zařídil novou prodejnu. A od toho je tu MASO-PROFIT. V pražských Hrdlořezech totiž máme studio, ve kterém prezentujeme ucelený výběr ze sortimentu pro prodejny a do jejich zázemí.

Zastavte se u nás, radí Vás uvidíme!

Zkušený řezník proto nasedá do auta a vyráží na adresu Hrdlořezská 197/6. Vyhne se našemu parkovacímu místu pro vegany a vstupuje do našeho řeznického ráje. Projde si prodejnu řeznických potřeb a na drahnou chvíli se zastaví v MEAT-LABu.

Pak už pokračuje do prvního patra, kde se nachází moderní showroom, ve kterém si pan Masorád může na vlastní oči prohlédnout nabízené produkty. Dále zde může využít služeb našich projektantů, kteří mu profesionálně poradí, jak efektivně prezentovat zboží a zvýšit prodeje.

Moderní showroom poskytuje skvělou možnost se zblízka podívat na vysoce kvalitní produkty od těch nejlepších světových dodavatelů. Jedná se například o chladicí pulty Criocabin, vitríny, váhy, osvětlení pultu a zboží, nářezové stroje Graef, řezačky, baličky Henkelman a další stroje a vybavení.

BLOG

a.jpg
 

Jak na hygienu jatek? Oslovte odborníky

, 4 minuty čtení

Hygiena na výborné úrovni je v potravinářství zásadní. Jatka Mohelno jsou provoz s bourárnou, výrobnou a prodejnou, pro který tým MASO-PROFITu vypracoval celkovou dokumentaci, instaloval čisticí satelit a navázal dlouhodobu poradenskou spolupráci. Jde o službu, která šetří čas, peníze a chrání dobré jméno značky. 

„Na hygienickém poradenství jsme se domluvili na základě předchozí spolupráce v rámci vybavování technologií,“ říká hygienický konzultant Mgr. Jan Strejček. V provozu se zpracovává hovězí i vepřové maso a vyrábějí se tu tepelně opracované masné výrobky i polotovary. 

Hlavním cílem spolupráce bylo skokově zlepšit úroveň hygieny už existujícího provozu. „Nejdůležitější výzvou bylo uklidit a vydezinfikovat provoz za zlomek času, kterého je pořád nedostatek,“ říká Ing. Lenka Kovačevičová z Jatek Mohelno.

Komplexní služba

„V rámci dokumentace jsme zpracovali HAACP, provozní a sanitační řád. Součástí našich služeb byla také metrologie, příprava plánu vzorků, implementace sanitačních procesů a zpracování žádostí – to byla například žádost o výjimku ze strukturálních požadavků nebo o snížení počtu odběrů vzorku,“ vysvětluje Strejček.

V podobných případech je zásadní, aby se HACCP, neboli systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů, podařilo zavést tak, aby zaměstnanci dokázali efektivně pracovat a vést záznamy.

K tomu byla potřeba aktivní spolupráce na straně klienta. Důležitá je především pečlivost při dodržování nastavených pravidel. MASO-PROFIT bude dále v provozu čtyřikrát ročně provádět kontrolu sanitace, jednou do roka pak kompletní hygienický audit. Probíhá také trvalá on-line konzultace.

Čistota chrání značku

Hygienické poradenství pomáhá předcházet problémům s celkovým obrazem hygieny a bezpečnosti potravin. To zabraňuje poškození jména značky v případě mikrobiologické, chemické nebo fyzikální kontaminace produktů.

„Po takových chybách a jejich případné medializaci hrozí dopad na ekonomiku firmy. Ztracená důvěra se těžko získává zpátky,“ říká Jan Strejček. „Proto je našim cílem ochrana aktiv zákazníka trvalým zlepšováním hygienického stavu a úrovně bezpečnosti produktu,“ dodává.

V Jatkách Mohelno se podařilo zlepšit hygienické standardy. Klient ušetřil čas nutný ke zpracování všech náležitostí, a díky zavedení pěnovacího satelitu také čas a náklady potřebné k sanitaci.

Hygienické Poradenství

Plán HACCP

Plán systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (HACCP) je druh certifikace pro kontrolu a řízení kvality a nezávadnosti potravin při výrobě v potravinářských provozech. Konkrétně jde o předurčení konkrétních kritických míst a situací v procesu výroby. Váš HACCP plán vytvoříme a spolehlivě implementujeme.

Sanitační řád

Zpracujeme pro vás dokumenty, které popisují procesy sanitace. Sanitační řád a dílčí plány připravujeme na klíč. Zaškolíme pracovníky. Součástí procesu je případný validační test. Pomáháme s kontrolou a efektivním řízením procesu.

Audit a hygienická praxe

Profesionálně zhodnotíme funkčnost systému kritických bodů ve vašem provozu a navrhneme jeho optimalizaci. Díky pohledu zvenčí dokážeme efektivně rozpoznat nedostatky a navrhnout jejich řešení. Zavedeme u vás odpovídající hygienickou praxi a prostředky dle typu provozovny.

Poradenství a servis pro hygienu potravin

Poskytneme vám poradenství vycházející z našich dlouholetých zkušeností v oblasti hygieny potravin, a pomůžeme vám tak dosáhnout vysoké úrovně ochrany lidského zdraví při výrobě potravinářských produktů. Pomůžeme vám také s dokumentací a výběrem vhodných dezinfekčních a čisticích přípravků. Zaměřujeme se i na problematiku biofilmu a pomáháme s jeho odstraněním a nastavením prevence. Řešíme také problematiku případných nevyhovujících mikrobiologických výsledků.

Potřebujete pomoct s hygienou ve vašem provozu?
Zavolejte Janu Strejčkovi na 720 031 999.

BLOG

Načítám ...