Váš košík je prázdný
cover-1.jpg
Blog

Bourárna zvěřiny: Až polovinu nákladů na „chlaďák“ pokryje příspěvek

, 2 minuty čtení

Pokud splní stanovené podmínky, mohou si myslivci zařizovat vlastní zpracovny zvěřiny. O tom, co taková bourárna všechno obnáší jsme už psali dříve. Její nedílnou součástí jsou chladicí zařízení, na která je nově možné získat finanční příspěvek od státu. Jak na něj ale dosáhnout?

Úspěšný lov nejlépe zakončí zpracování úlovku ve vlastním.

Od 1. září 2020 jsou k mání nové příspěvky na vybrané myslivecké činnosti. Vedle dotace na využití dravců při ochraně rostlin se jedná o zmiňovaný příspěvek na chladicí zařízení pro ulovenou zvěř. Formuláře žádostí o tuto finančí podporu existují v elektronické podobě v takzvaném modulu pro žadatele.

Příspěvek podlehá obecným podmínkám přiznání příspěvkům pro myslivce a může pokrýt až 50 % přímých nákladů na nákup a zprovoznění chladicího zařízení. Nejvyšší přispívaná částka je 40 000 Kč. Musí se jednat o zařízení pro uchování ulovené zvěře ve visu, které se umístí v honitbě. Pro jednu honitbu je možné čerpat příspěvěk jednou za pět let.

Co je potřeba zařídit

  1. Čestné prohlášení o podporu v režimu de minimis
  2. Kopie účetních/daňových dokladů k nákupu zařízení
  3. Fotodokumentace chladicího zařízení nebo stavby obsahující chladicí zařízení a výrobního štítku. Zobrazení je nutné ze tří stran.

Nová sekce pro myslivce

Jste lovec tělem i duší a holdujete zpracovávání svých vlastních úlovků? Přesně pro vás na našem eshopu vznikla sekce Pro myslivce. Najdete tu vše potřebné pro stahování a dělení zvěře, a to včetně následné sanitace pracovních prostor. Ucelený sertiment sahá od nožů přes baličky až po dráhy a samozřejmě nechybí ani chladicí boxy.

Pokud si nejste jistí, jak přesně úlovek bourat, a nebo se jen chcete podívat, jak se tohoto úkolu zhostil profesionální řezník, podívejte se na naše videa. Ukazujeme v nich, jak se stahuje a dělí srnec a divočák. Edukativní materiál vznikal přímo v našem MEAT-LABu.

BLOG

cover-foto-1920x400px.jpg
 

Už nám bylo 30! Co všechno jsme se naučili?

, 4 minuty čtení

Jméno MASO-PROFIT mluví samo za sebe. Přinášíme našim zákazníkům profit prostřednictvím technologií a know-how, které prodáváme. Zaměřujeme se přitom na klientelu a provozy mnoha různých podob a zaměření. Prohlédněte si konkrétní příklady toho, co umíme a úspěšně děláme už více než tři desítky let.

1. Masná výroba

Poskytujeme masným výrobám všechno, co potřebují k práci. Spolupracujeme se špičkovými dodavateli, díky kterým můžeme našim zákazníkům nabídnout ty nejlepší produkty. Věnujeme se profesionálnímu navrhování jatečních provozů, bouráren a masných výroben.

2. Prodejny

Vybavujeme malé a střední maloobchodní prodejny. Dodáváme veškerá zařízení pro přípravu a uskladnění sortimentu v zázemí. Pečlivě si vybíráme Pečlivě si vybíráme naše dodavatele a soustředíme se především na robustnost a spolehlivost prodávaných zařízení.

3. Restaurace

Navrhujeme a vybavujeme kuchyně pro restaurace. Dokážeme poskytnout optimální kombinaci vybavení pro přípravu vlastního vaření a skladovacích prostor. Šetříme tím zákazníkům čas během vaření, náklady na personál a také investici do zařízení.

4. Fastfood

Staráme se také o rychlá občerstvení. Díky našemu širokému sortimentu dokážeme do provozu dodat nejen velká zařízení, ale i veškerý drobný inventář a potřeby nutné pro každodenní chod.

5. Foodtruck

Umíme vybavit také stále oblíbenější foodtrucky. Za všechny můžeme jmenovat brněnský projekt se slovenskými majitel Būcheck, který si rychle získal srdce strávníků nejen z Brna a stal se celorepublikově proslaveným fenoménem.

Od prodeje přes instalaci až po podporu

Všem našim zákazníkům jsou k dispozici služby servisu a technologická podpora. Díky ní jsme schopní vás s dodaným zařízením zaučit i vám pomoci s optimalizací samotného postupu výroby. O projektování provozů od A po Z se stará projekční tým – na to, jak konkrétně tato služba vypadá se můžete podívat ve článku Moderní prodejna na klíč: Uzenářství u Dolejších na Vinohradech.

Kromě vybavování provozů různých druhů a velikostí se zabýváme e-shopovým prodejem sortimentu pro řezníky a kuchaře. Nabízíme profesionální produkty od sanitačních potřeb až po konvektomaty. Součástí naší nabídky jsou také například výrobky pro domácí masnou výrobu, jako jsou štěpky na uzení a grilování nebo střeva a další obalové materiály.

A kde budeme za dalších třicet let? 

„Klíčové jsou pro nás vztahy s partnery,
kteří nás motivují k dalšímu rozšiřování
zázemí a zkvalitňování našich služeb.
Aktuálně dáváme dohromady největší
servisní středisko pro řezníky a gastro
v Česku, které chceme i nadále rozvíjet,“
říká ředitel Ing. Petr Kužniar.

„Oproti začátkům v devadesátých letech,
kdy zažívaly boom supermarkety jsou
trendem dneška malá kvalitní řeznictví.
Chceme pro ně být kvalitním
partnerem,“ říká obchodní ředitel
MVDr. Pavel Kužniar.

„Pevně věřím, že naše firma
si i za 30 let zachová svou lidskou tvář
a příjemné pracovní prostředí, lidé se
u nás budou cítit dobře a i nadále budeme
zajímavým zaměstnavatelem, stabilní
a solidní firmou,“ říká ekonomická ředitelka
Ing. Pavlína Dluhošová.

BLOG

Načítám ...