Váš košík je prázdný
cover-1.jpg
Blog

Bourárna zvěřiny: Až polovinu nákladů na „chlaďák“ pokryje příspěvek

, 2 minuty čtení

Pokud splní stanovené podmínky, mohou si myslivci zařizovat vlastní zpracovny zvěřiny. O tom, co taková bourárna všechno obnáší jsme už psali dříve. Její nedílnou součástí jsou chladicí zařízení, na která je nově možné získat finanční příspěvek od státu. Jak na něj ale dosáhnout?

Úspěšný lov nejlépe zakončí zpracování úlovku ve vlastním.

Od 1. září 2020 jsou k mání nové příspěvky na vybrané myslivecké činnosti. Vedle dotace na využití dravců při ochraně rostlin se jedná o zmiňovaný příspěvek na chladicí zařízení pro ulovenou zvěř. Formuláře žádostí o tuto finančí podporu existují v elektronické podobě v takzvaném modulu pro žadatele.

Příspěvek podlehá obecným podmínkám přiznání příspěvkům pro myslivce a může pokrýt až 50 % přímých nákladů na nákup a zprovoznění chladicího zařízení. Nejvyšší přispívaná částka je 40 000 Kč. Musí se jednat o zařízení pro uchování ulovené zvěře ve visu, které se umístí v honitbě. Pro jednu honitbu je možné čerpat příspěvěk jednou za pět let.

Co je potřeba zařídit

  1. Čestné prohlášení o podporu v režimu de minimis
  2. Kopie účetních/daňových dokladů k nákupu zařízení
  3. Fotodokumentace chladicího zařízení nebo stavby obsahující chladicí zařízení a výrobního štítku. Zobrazení je nutné ze tří stran.

Nová sekce pro myslivce

Jste lovec tělem i duší a holdujete zpracovávání svých vlastních úlovků? Přesně pro vás na našem eshopu vznikla sekce Pro myslivce. Najdete tu vše potřebné pro stahování a dělení zvěře, a to včetně následné sanitace pracovních prostor. Ucelený sertiment sahá od nožů přes baličky až po dráhy a samozřejmě nechybí ani chladicí boxy.

Pokud si nejste jistí, jak přesně úlovek bourat, a nebo se jen chcete podívat, jak se tohoto úkolu zhostil profesionální řezník, podívejte se na naše videa. Ukazujeme v nich, jak se stahuje a dělí srnec a divočák. Edukativní materiál vznikal přímo v našem MEAT-LABu.

BLOG

k.jpg
 

VIDEO: Petr Čtvrtníček a Mistr Málek u nás vyráběli klobásy

, 1 minuta čtení

V našem MEAT-LABu se během zimních měsíců odehrálo pět studentských dní. Na posledním z nich si mladí řezníci vyzkoušeli výrobu společně s ambasadorem MASO-PROFITu Petrem čtvrtníčkem a youtuberem Mistrem Málkem

Na pátý studentský den v hrdlořezské centrále přijel youtubová hvězda Mistr Málek a jeho parta učňů ze Střední školy obchodu, řemesel a služeb v Ústí nad Labem. Ve svém kalmuku dorazil také nový ambasador značky MASO-PROFIT Petr Čtvrtníček alias Čeňek Strnad, který si s učni střihl výrobu klobás. Následoval maratón přednášek o hygieně, baličkách, projektování provozů a také o kávě od baristy Michala Křižky.

Dříve nás navštívili řezníci a uzenáři z Nového Bydžova, Vodňan, Frýdlantu a Brna. Tímto moc děkujeme školám, které se zúčastnily a jejich žákům, kteří nám opakovaně udělali velkou radost svým přístupem. Díky vám víme, že má české řeznické řemeslo budoucnost!

Exkurze na naší centrálu

BLOG

Načítám ...