Zrací sáčky - 25 × 40 cm

Číslo artiklu: 9310900
Č. artiklu Výrobek Cena
9310900 načítám Zrací sáčky - 25 × 40 cm
9310901 načítám Zrací sáčky – 30 × 60 cm
9310902 načítám Zrací sáčky – 40 × 80 cm

SÁČKY NA STAŘENÍ MASA

Speciální sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici.

Metoda suchého zrání je proces, který maso zjemňuje a dodává mu lahodnou a vytříbenou chuť. Takto zpracovaná surovina pak lépe váže vodu, rychleji se vaří a zachovává si šťavnatost.

Naproti tomu steaky, které prošly mokrým zráním, mohou získat nakyslou nebo železitou chuť. U...

Více informací

s DPH
Skladem
Praha
Skladem
Brno
Skladem
Ostrava
Skladem
Doprava od 59 Kč
Objednávky přijaté do 11:00 expedujeme ještě tentýž pracovní den.

Fotogalerie

Video

SÁČKY NA STAŘENÍ MASA

Speciální sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici.

Metoda suchého zrání je proces, který maso zjemňuje a dodává mu lahodnou a vytříbenou chuť. Takto zpracovaná surovina pak lépe váže vodu, rychleji se vaří a zachovává si šťavnatost.

Naproti tomu steaky, které prošly mokrým zráním, mohou získat nakyslou nebo železitou chuť. U suchého zraní se to díky působení kyslíku stát nemůže. Ve slepých testech chuti vždy vítězí kvalitní maso, které prošlo suchým zráním. Suché zrání dokáže zmenšit objem masa až o 20 %.

Zrací sáčky vám umožní pohodlně balit maso a nechat ho zrát tak dlouho, jak bude potřeba. Zabalené maso je ideální ponechat v lednici 2-3 týdny nebo déle, a to při teplotě 3 °C. Na konci tohoto procesu se dočkáte perfektní máslové či ořechové chuti.

Pokud nemáte komorovou baličku, je třeba k uvolnění vzduchu použít papírky. U komorových vakuových baliček nejsou papírky potřeba.

Jaký je rozdíl oproti normálnímu vakuovému sáčku?

  • Díky materiálovým vlastnostem se vlhkost dostane snadno pryč, přičemž nedochází ke kontaktu se vzduchem, bakteriemi a pachy.

Zrací sáčky prodáváme od jednoho kusu. Cena je uvedena za jeden kus.

Jak postupovat:

1. Pro suché zrání vyberte velký kus masa, který se hodí pro rychlé metody vaření. Vhodné jsou zejména steaky jako rib-eye, t-bone nebo vysoký roštěnec.

2. Zabalte maso do membránového zracího sáčku, který vytváří dokonalé prostředí pro uskladnění v lednici po dobu 15-30 dní.

3. Z masa se odpaří vlhkost, čímž se koncentruje a zesiluje jeho chuť. Přírodní enzymy rozkládají pojivovou tkáň, čímž maso zjemňují a spoluvytváří jeho chuťové vlastnosti.

4. Změnu chuti způsobuje celá řada procesů včetně enzymatického a bakteriálního působení. Maso, které prošlo suchým zráním, by mělo mít intenzivní chuť a téměř sýrové aroma.

5. Po skončení procesu suchého zrání seřízněte suchý okraj až na šťavnaté vyzrálé maso. Máme hotovo.

6. Teď je čas naše maso buď připravit k jídlu, nebo uložit do mrazáku. Dobrou chuť!

Vakuová balička Henkelman Mini Jumbo

Vakuová balička Henkelman Mini Jumbo
Skladem

Prodlužte trvanlivost masa, drůbeže, ryb, sýrů, zeleniny a dalších potravin včetně tekutin.…

s DPH

Zrací sáčky – 30 × 60 cm

Zrací sáčky – 30 × 60 cm
Skladem
3 varianty

SÁČKY NA STAŘENÍ MASA Speciální sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici. Metoda suchého zrání je…

s DPH

Zrací sáčky – 40 × 80 cm

Zrací sáčky – 40 × 80 cm
Skladem
3 varianty

SÁČKY NA STAŘENÍ MASA Speciální sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici. Metoda suchého zrání je…

s DPH

Papírky ke zracím sáčkům - 5 ks

Papírky ke zracím sáčkům - 5 ks
Skladem

Papírky k sáčkům pro suché zrání. Balení obsahuje 5 papírků.  V případě, že nemáte komorovou…

s DPH

Papírky ke zracím sáčkům - 5 ks

Papírky ke zracím sáčkům - 5 ks
Skladem

Příslušenství ke zracím sáčkům. V balení je 5 papírků.

s DPH

Pro zobrazení této záložky nemáte dostatečná oprávnění