Váš košík je prázdný
cover.jpg
Blog

Ušetříme Vám za servis

, 2 minuty čtení

MASO-PROFIT nově provádí preventivní prohlídky zařízení. Tato služba ušetří nejen Vaše peníze, ale i čas a nervy. Jednu takovou prohlídku jsme natočili. Podívejte se, jak to vypadá v praxi.

Zavolejte si k nám náš servisní tým.

Preventivní prohlídky jsou plánované pravidelné kontroly, které předcházejí poruchám nebo nadměrnému opotřebovávání zařízení. Půl roku až rok po instalaci se za Vámi zastavíme a zařízení prohlédneme a vyčistíme. Na vyžádání prohlédneme i stroje, které nebyly zakoupené u nás.

Pokud najdeme závadu, ihned ji opravíme, případně vyměníme poškozené díly. Pomocí těchto pravidelných kontrol lze zabránit tomu, že dojde k poruše, která by potom vyžadovala velký servisní zásah. Služba se domlouvá s časovým předstihem na telefonní lince +420 284 000 212. Napsat můžete i na e-mail servis@masoprofit.cz.

Výjezd do Jestřebic

Na první akci jsme vyjeli do uzenářských výrobny Rancherských specialit z Jestřebic. Provoz produkuje více než 130 druhů výrobků jako jsou například párky, klobásy, šunky, salámy, paštiky, uzená masa, hotová jídla, polotovary a různé speciality. Na svých čtyřech prodejnách své výrobky nabízí v bufetech.

Do Jestřebic vyrazilo celkem šest naších servisních techniků, což je pro akce tohoto typu standardní. Na místě se prohlíželo a opravovalo vybavení výrobny i kuchyně. Prohlédli jsme výrobníky ledu, udírnu, řezačku, masírku a kutr. V kuchyni to pak byly konvektomaty a pánve.

Podívali jsme se také na vakuové baličky. Vyměňovali se lity a olej. Proběhlo i měření vakua a zaškolení obsluhy, které jsme ukázali čistící program baličky. Personál provozu nám také předal vlastní seznam oprav, které bylo nutné provést. Celá akce trvala od 9:00 do 14:00.

"Děkujeme klukům z MASO-PROFITu, že se nám tu o to postarali. Jsme rádi, že máme všechno od nich, a oni díky tomu můžou přijet a zvládnout všechno najednou. Neumím si představit, že bych musel obvolávat jednotlivé dodavatele zvlášť," říká Josef Houžvička z Rancherských specialit.

Tým MAS-PROFITu se skládá ze zkušených servisních techniků.

BLOG

cover-foto-konzervy-1920x400px.jpg
 

Nejlepší pršuty jsou v Litoměřicích!

, 3 minuty čtení

Klasická řeznická prodejna se proměnila ve stylový specializovaný obchod s pršuty. Stalo se tak mimo jiné zásahem projekčního oddělení MASO-PROFITU, které pomohlo s koncepcí prodejny a následným designem interiéru.

Prostor před rekonstrukcí

Rodinný podnik PRŠUTÉRIE® Chovanečků v Litoměřicích je zaměřený na výrobu pršutů a fermentovaných výrobků. Při výrobě pršutů se očištěná svalovina se nakládá do soli a koření a následně se suší. To může trvat několik měsíců, ale někdy i let. Receptury jednotlivých výrobců se liší, a tím pádem i chutě jejich výrobků. PRŠUTÉRIE® Chovaneček nabízí produkty z různých druhů mas, od hovězích a vepřových přes zvěřinové až po jehněčí.

„Poptávka na remodeling řeznické prodejny nám na stole přistála už v roce 2016. Nakonec jsme realizovali až v roce 2021,“ říká projektový manažer MASO-PROFITu Pavel Tomandl. Jednalo se původně o řemeslné řeznictví v retro stylu, které se mělo proměnit na moderní prodejnu s nabídkou pršutů.

Těžiště projektu spočívalo v návrhu podoby prodejny včetně rozmístění vitrín a ambientního osvětlení. „Pršuty jsou totiž produkt, u kterého na světle při prezentaci dost záleží,“ vysvětluje Tomandl. „Součástí naší práce bylo vytváření renderů a hmotové vizualizace,“ dodává.

Původní stav

Žádný projekt se neobejde bez výzev

Samotná realizace probíhala za ztížených podmínek, šlo především o zhoršenou dostupnost materiálů. „Museli jsme improvizovat. Základní myšlenka zůstala stejná, ale invertovali jsme například barvy obkladů a podlahy. Oproti původnímu plánu jsme podlahu udělali tmavou a obklady světlé. Design doplňuje betonová stěrka na zdi,“ říká Pavel Tomandl.

Součástí akce byly i de facto hrubé stavební úpravy, na kterých pracoval další externí dodavatel. Prodejna se totiž nachází v zástavbě historického centra Litoměřic. „To s sebou samozřejmě neslo řadu problémů, především co se týče bourání a přizpůsobování prostoru pro přístěnné vitríny,“ popisuje Tomandl.

Prostor po rekonstrukci

„Největší výzva byla neprobourat stěny z kamene a mazaniny, které byly občas vyplněné i slámou,“ doplňuje. V průběhu přestavby bylo nutné se operativně domlouvat s památkáři, tuto agendu si vzal na starost sám majitel obchodu Vlastimil Chovaneček.

Faktická práce na prodejně tak zabrala celkem čtyři týdny a dopadla úspěšně. „S realizací jsme velmi spokojeni. Všechny drobné problémy se podařilo včas a k naší spokojenosti vyřešit,“ zhodnotil akci na závěr pan Chovaneček.

PRŠUTÉRIE® Chovanečků v Litoměřicích

Projektování, ale nejen prodejen

Návrh a vybavení prodejních i výrobních prostor je specializovaná disciplína, ve které je třeba skloubit znalosti z různých oborů. Díky rozvržení prostoru zkušenými projektanty může váš provoz efektivně ušetřit snížením prostojů ve výrobě a vydávání. Poptejte nás pro váš projekt, a my s vámi budeme od prvotní myšlenky až po úspěšnou realizaci.

BLOG

Načítám ...