Váš košík je prázdný
cover-foto-1920x400px.jpg
Blog

Už nám bylo 30! Co všechno jsme se naučili?

, 4 minuty čtení

Jméno MASO-PROFIT mluví samo za sebe. Přinášíme našim zákazníkům profit prostřednictvím technologií a know-how, které prodáváme. Zaměřujeme se přitom na klientelu a provozy mnoha různých podob a zaměření. Prohlédněte si konkrétní příklady toho, co umíme a úspěšně děláme už více než tři desítky let.

1. Masná výroba

Poskytujeme masným výrobám všechno, co potřebují k práci. Spolupracujeme se špičkovými dodavateli, díky kterým můžeme našim zákazníkům nabídnout ty nejlepší produkty. Věnujeme se profesionálnímu navrhování jatečních provozů, bouráren a masných výroben.

2. Prodejny

Vybavujeme malé a střední maloobchodní prodejny. Dodáváme veškerá zařízení pro přípravu a uskladnění sortimentu v zázemí. Pečlivě si vybíráme Pečlivě si vybíráme naše dodavatele a soustředíme se především na robustnost a spolehlivost prodávaných zařízení.

3. Restaurace

Navrhujeme a vybavujeme kuchyně pro restaurace. Dokážeme poskytnout optimální kombinaci vybavení pro přípravu vlastního vaření a skladovacích prostor. Šetříme tím zákazníkům čas během vaření, náklady na personál a také investici do zařízení.

4. Fastfood

Staráme se také o rychlá občerstvení. Díky našemu širokému sortimentu dokážeme do provozu dodat nejen velká zařízení, ale i veškerý drobný inventář a potřeby nutné pro každodenní chod.

5. Foodtruck

Umíme vybavit také stále oblíbenější foodtrucky. Za všechny můžeme jmenovat brněnský projekt se slovenskými majitel Būcheck, který si rychle získal srdce strávníků nejen z Brna a stal se celorepublikově proslaveným fenoménem.

Od prodeje přes instalaci až po podporu

Všem našim zákazníkům jsou k dispozici služby servisu a technologická podpora. Díky ní jsme schopní vás s dodaným zařízením zaučit i vám pomoci s optimalizací samotného postupu výroby. O projektování provozů od A po Z se stará projekční tým – na to, jak konkrétně tato služba vypadá se můžete podívat ve článku Moderní prodejna na klíč: Uzenářství u Dolejších na Vinohradech.

Kromě vybavování provozů různých druhů a velikostí se zabýváme e-shopovým prodejem sortimentu pro řezníky a kuchaře. Nabízíme profesionální produkty od sanitačních potřeb až po konvektomaty. Součástí naší nabídky jsou také například výrobky pro domácí masnou výrobu, jako jsou štěpky na uzení a grilování nebo střeva a další obalové materiály.

A kde budeme za dalších třicet let? 

„Klíčové jsou pro nás vztahy s partnery,
kteří nás motivují k dalšímu rozšiřování
zázemí a zkvalitňování našich služeb.
Aktuálně dáváme dohromady největší
servisní středisko pro řezníky a gastro
v Česku, které chceme i nadále rozvíjet,“
říká ředitel Ing. Petr Kužniar.

„Oproti začátkům v devadesátých letech,
kdy zažívaly boom supermarkety jsou
trendem dneška malá kvalitní řeznictví.
Chceme pro ně být kvalitním
partnerem,“ říká obchodní ředitel
MVDr. Pavel Kužniar.

„Pevně věřím, že naše firma
si i za 30 let zachová svou lidskou tvář
a příjemné pracovní prostředí, lidé se
u nás budou cítit dobře a i nadále budeme
zajímavým zaměstnavatelem, stabilní
a solidní firmou,“ říká ekonomická ředitelka
Ing. Pavlína Dluhošová.

BLOG

a.jpg
 

Jak na hygienu jatek? Oslovte odborníky

, 4 minuty čtení

Hygiena na výborné úrovni je v potravinářství zásadní. Jatka Mohelno jsou provoz s bourárnou, výrobnou a prodejnou, pro který tým MASO-PROFITu vypracoval celkovou dokumentaci, instaloval čisticí satelit a navázal dlouhodobu poradenskou spolupráci. Jde o službu, která šetří čas, peníze a chrání dobré jméno značky. 

„Na hygienickém poradenství jsme se domluvili na základě předchozí spolupráce v rámci vybavování technologií,“ říká hygienický konzultant Mgr. Jan Strejček. V provozu se zpracovává hovězí i vepřové maso a vyrábějí se tu tepelně opracované masné výrobky i polotovary. 

Hlavním cílem spolupráce bylo skokově zlepšit úroveň hygieny už existujícího provozu. „Nejdůležitější výzvou bylo uklidit a vydezinfikovat provoz za zlomek času, kterého je pořád nedostatek,“ říká Ing. Lenka Kovačevičová z Jatek Mohelno.

Komplexní služba

„V rámci dokumentace jsme zpracovali HAACP, provozní a sanitační řád. Součástí našich služeb byla také metrologie, příprava plánu vzorků, implementace sanitačních procesů a zpracování žádostí – to byla například žádost o výjimku ze strukturálních požadavků nebo o snížení počtu odběrů vzorku,“ vysvětluje Strejček.

V podobných případech je zásadní, aby se HACCP, neboli systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů, podařilo zavést tak, aby zaměstnanci dokázali efektivně pracovat a vést záznamy.

K tomu byla potřeba aktivní spolupráce na straně klienta. Důležitá je především pečlivost při dodržování nastavených pravidel. MASO-PROFIT bude dále v provozu čtyřikrát ročně provádět kontrolu sanitace, jednou do roka pak kompletní hygienický audit. Probíhá také trvalá on-line konzultace.

Čistota chrání značku

Hygienické poradenství pomáhá předcházet problémům s celkovým obrazem hygieny a bezpečnosti potravin. To zabraňuje poškození jména značky v případě mikrobiologické, chemické nebo fyzikální kontaminace produktů.

„Po takových chybách a jejich případné medializaci hrozí dopad na ekonomiku firmy. Ztracená důvěra se těžko získává zpátky,“ říká Jan Strejček. „Proto je našim cílem ochrana aktiv zákazníka trvalým zlepšováním hygienického stavu a úrovně bezpečnosti produktu,“ dodává.

V Jatkách Mohelno se podařilo zlepšit hygienické standardy. Klient ušetřil čas nutný ke zpracování všech náležitostí, a díky zavedení pěnovacího satelitu také čas a náklady potřebné k sanitaci.

Hygienické Poradenství

Plán HACCP

Plán systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (HACCP) je druh certifikace pro kontrolu a řízení kvality a nezávadnosti potravin při výrobě v potravinářských provozech. Konkrétně jde o předurčení konkrétních kritických míst a situací v procesu výroby. Váš HACCP plán vytvoříme a spolehlivě implementujeme.

Sanitační řád

Zpracujeme pro vás dokumenty, které popisují procesy sanitace. Sanitační řád a dílčí plány připravujeme na klíč. Zaškolíme pracovníky. Součástí procesu je případný validační test. Pomáháme s kontrolou a efektivním řízením procesu.

Audit a hygienická praxe

Profesionálně zhodnotíme funkčnost systému kritických bodů ve vašem provozu a navrhneme jeho optimalizaci. Díky pohledu zvenčí dokážeme efektivně rozpoznat nedostatky a navrhnout jejich řešení. Zavedeme u vás odpovídající hygienickou praxi a prostředky dle typu provozovny.

Poradenství a servis pro hygienu potravin

Poskytneme vám poradenství vycházející z našich dlouholetých zkušeností v oblasti hygieny potravin, a pomůžeme vám tak dosáhnout vysoké úrovně ochrany lidského zdraví při výrobě potravinářských produktů. Pomůžeme vám také s dokumentací a výběrem vhodných dezinfekčních a čisticích přípravků. Zaměřujeme se i na problematiku biofilmu a pomáháme s jeho odstraněním a nastavením prevence. Řešíme také problematiku případných nevyhovujících mikrobiologických výsledků.

Potřebujete pomoct s hygienou ve vašem provozu?
Zavolejte Janu Strejčkovi na 720 031 999.

BLOG

Načítám ...