Váš košík je prázdný
cover-foto-servis-skoleni-u-stejskalu-1920x400px.jpg
Blog

Školili jsme v Řeznictví Stejskal

, 2 minuty čtení

Na 150 vlastních uzenin nabízí rodinné řeznictví Stejskal v Chotěboři. Jejich zázemí jsme modernizovali narážkou Rex RVF 330 nářezovým strojem Graef. A jak probíhalo školení s novými přístroji?

Protože s řeznictvím Stejskal spolupracujeme již přes 20 let, jednalo se v pořadí o třetí vakuovou narážku a čtvrtý nářezový stroj, který jsme ke Stejskalům dovávali. Vakuová narážka Rex RVF 330 s dotykovým ovládáním může mít ve výbavě násypku 100 nebo 160 l a dosahuje vynikající přesnosti dávkování ±0,1 g.

Dotykové ovládání narážky touch screen vyhovuje rychlé a snadné obsluze. Další výhodou je přesná kontrola nastavení během provozu. Rex RVF 330 se dobře přizpůsobuje změnám a celé škále požadavků, včetně pohotového přenastavení a kapacity pro uložení až 200 programů.

Automatický nářezový stroj Graef představuje již prověřenou špičku, a tak se s ním nejen u Stejskalů krájí jako po másle!

Cílem projektu Řeznictví Stejskal a firmy MASO-PROFIT byla hlavně modernizace, která má vyhovět rostoucí poptávce zákazníků, a přitom umožnit stejné špičkové kvality vlastních produktů jako dosud. K prodejně Stejskalů přiléhá bourárna i masná výroba s počtem 23 zaměstnanců. Dlouholetá spokojenost s firmou MASO-PROFIT pak Stejskalovi vedla k volbě další spolupráce.

„Řeznictví Stejskal potřebovalo především kvalitní modernizaci k rozšíření své dosavadní produkce, aby mohli držet laťku vysoké kvality produktů a odpovědět na zvýšenou poptávku“, uvedl obchodní zástupce J. Jenšovský, který se na projektu podílel.

Školení v Řeznictví Stejskal proběhlo na jedničku a personál si nová zařízení rychle oblíbil. Jejich spokojenosti i uznání si moc si vážíme!

Pokud také zvažujete modernizaci technologického vybavení či hledáte technologickou podporu pro zvýšení efektivity výroby, obraťte se na nás. Rádi vám naši pomoc nabídneme.

BLOG

kavr2.jpg
 

Amici na Bořislavce: Jak se projektuje bistro na klíč

, 5 minut čtení

Budování nové provozovny sítě bister Amici na pražské Bořislavce zabralo včetně příprav 6 měsíců. Polovina tohoto času připadla na stavební práce. Projektování a koordinování stavby bistra o velikosti 120 metrů čtverečních se ujal projekční tým MASO-PROFITu.

Nové bistro sítě Amici v Praze

„Sedmiletá spolupráce s MASO-PROFITEM původně začala dodáváním potřeb a technologie brněnskou pobočkou a byla téměř bezproblémová. Proto jsme se rozhodli využit služby jejich projekčního oddělení,“ říká jednatel Amici Michal Benda.

Nové bistro rostoucí sítě vzniklo při obchodním centru Bořislavka v Praze. Celý projekt se uskutečnil pod taktovkou Ing. Michala Nečase v rámci týmu, který zodpovídal za vypracování projektu. Dokumentaci potom převzala Ing. Veronika Hlavatá, která koordinovala stavbu.

Provozovna je zařízená v typickém designu Amici

Výzvy a řešení

„Byl to poměrně atypický prostor, co se týče tvaru,“ říká Ing. Hlavatá „Hygiena vyžadovala kompletní zázemí pro zákazníky, které jsme museli zhotovit sami, což bylo dáno tím, že ten prostor není v pasáži, ale kousek stranou. Podobné provozy přímo v pasáži Bořislavka mohou využívat společné toalety obchodního centra,“ pokračuje koordinátorka stavby.

„Součástí zázemí provozu jsou tak například i toalety pro invalidy a denní místnost. To ten prostor dost osekalo, a s tím jsme se museli vypořádat. Další požadavek hygieny byla například sprcha na termoboxy,“ dodává Hlavatá.

Komunikace s úřady je na takových projektech zásadním úkolem projekčního týmu. Díky rychlému a proaktivnímu jednání se MASO-PROFITu podařilo všechny požadavky promptně vyřešit a nezdržovat tak realizaci provozu.

Úzká spolupráce byla nutná také s Obchodním centrem Bořislavka, které mělo v plánu kolaudovat více jednotek současně, a proto zadalo pevný termín dokončení. Další výzvou byl covid a zhoršená dostupnost materiálu a pracovníků. Všechny překážky se ale podařilo překonat a projekt úspěšně dokončit.

Zázemí prodejny

Průběh spolupráce

„Byl to složitý projekt, o to víc si ceníme skvělé spolupráce. Prostor byl netypický a skloubit časový press s tím, že jsme byli v době covidu, kdy odpadávali řemeslníci, kteří mají i bez toho přes míru práce, byl náročný úkol,“ říká jeden ze dvou investorů a majitelů pobočky Libor Svoboda.

„Myslím si, že to celkově byl jeden z nejrychlejších projektů Amici, a bylo to díky lidem z MASO-PROFITu, kteří ten stres zvládli skvěle,“ pokračuje Svoboda. „Bořislavka měla podmínky, které se musely dodržovat. Byly tam specifické požadavky na profese, například na sprinklery, které nedovolovaly použít alternativy,“ dodává.

Nájemní smlouva se podepsala v červnu 2021 a veškeré práce skončily k 12. prosinci. Samotné stavební úpravy trvaly 3 měsíce a podílelo se na nich 10 dodavatelských firem, které koordinoval projekční tým.

Při vytváření designu prodejny se bral ohled na jednotné požadavky Amici. Máme daný svůj vizuál, který využíváme napříč všemi provozovnami – je to laťování, viditelné vedení elektroinstalace, barové stoly se židlemi a kombinace dřeva a tmavých dekorů,“ popisuje Michal Benda.

„Tento ustálený design se vyvíjel časem. Aby se u nás zákazník cítil dobře, zapojili jsme do něj i zeleň a právě to laťování. Využíváme barevnou kombinaci oranžové a černé. Design je pro nás vedle produktu klíčová věc,“ doplňuje.

Stavba i celý projekt se dá hodnotit jako poměrně náročný. „Ta stavba byla technicky složitá vzhledem k tomu, že jde o bistro a ne třeba o restauraci. Inženýrka Hlavatá a celý tým MASO-PROFITu tuto výzvu zvládli výborně,“ hodnotí nakonec Michal Benda.

Amici se soustředí na vlastní receptury

Pizza a burgery na vzestupu

Česká food delivery síť Amici v sobě spojuje kvality rychlého občerstvení a klasické restaurace. Zaměřuje se na pizzu a burgery podle vlastních receptur a prioritizuje kvalitní suroviny. Novou provozovnu na Bořislavce obsluhuje 5 zaměstnanců. Je v ní instalovaná chladicí jednotka s nižší energetickou náročností, protože budova aspiruje na certifikaci v oblasti energeticky šetrných budov.

Projekční služby od A po Z

Návrh gastro provozů je komplexní služba, ke které je potřeba mnoho znalostí napříč různými obory. Zajistíme váš projekt od první myšlenky až po realizaci. Naším cílem je šetření vašich nákladů a zvýšení zisků. Projekční tým MASO-PROFITu obsáhne kompletní spektrum činností, které jsou pro fungující bistro, restauraci a další nezbytné. Obraťte se na nás a dokončete svůj vysněný projekt včas a kvalitně.

Pro navázání spolupráce napište nebo volejte na 284 000 238.

BLOG

Načítám ...