Váš košík je prázdný
cover-foto-servis-skoleni-u-stejskalu-1920x400px.jpg
Blog

Školili jsme v Řeznictví Stejskal

, 2 minuty čtení

Na 150 vlastních uzenin nabízí rodinné řeznictví Stejskal v Chotěboři. Jejich zázemí jsme modernizovali narážkou Rex RVF 330 nářezovým strojem Graef. A jak probíhalo školení s novými přístroji?

Protože s řeznictvím Stejskal spolupracujeme již přes 20 let, jednalo se v pořadí o třetí vakuovou narážku a čtvrtý nářezový stroj, který jsme ke Stejskalům dovávali. Vakuová narážka Rex RVF 330 s dotykovým ovládáním může mít ve výbavě násypku 100 nebo 160 l a dosahuje vynikající přesnosti dávkování ±0,1 g.

Dotykové ovládání narážky touch screen vyhovuje rychlé a snadné obsluze. Další výhodou je přesná kontrola nastavení během provozu. Rex RVF 330 se dobře přizpůsobuje změnám a celé škále požadavků, včetně pohotového přenastavení a kapacity pro uložení až 200 programů.

Automatický nářezový stroj Graef představuje již prověřenou špičku, a tak se s ním nejen u Stejskalů krájí jako po másle!

Cílem projektu Řeznictví Stejskal a firmy MASO-PROFIT byla hlavně modernizace, která má vyhovět rostoucí poptávce zákazníků, a přitom umožnit stejné špičkové kvality vlastních produktů jako dosud. K prodejně Stejskalů přiléhá bourárna i masná výroba s počtem 23 zaměstnanců. Dlouholetá spokojenost s firmou MASO-PROFIT pak Stejskalovi vedla k volbě další spolupráce.

„Řeznictví Stejskal potřebovalo především kvalitní modernizaci k rozšíření své dosavadní produkce, aby mohli držet laťku vysoké kvality produktů a odpovědět na zvýšenou poptávku“, uvedl obchodní zástupce J. Jenšovský, který se na projektu podílel.

Školení v Řeznictví Stejskal proběhlo na jedničku a personál si nová zařízení rychle oblíbil. Jejich spokojenosti i uznání si moc si vážíme!

Pokud také zvažujete modernizaci technologického vybavení či hledáte technologickou podporu pro zvýšení efektivity výroby, obraťte se na nás. Rádi vám naši pomoc nabídneme.

BLOG

cover-r.jpg
 

Royal Jerky: Maso místo brambůrků

, 3 minuty čtení

Parkujeme auto na nenápadném chodovském parkovišti a rozhlížíme se kolem. Po chvilce hledání nacházíme dveře s nápisem Royal Jerky a zvoníme. Osazenstvo pražské výrobny sušeného masa nás vítá se širokým úsměvem na tváři. Jdeme se podívat, jak se dělá jedno z nejznámějších jerky v Česku.

Sušené maso je čím dál tím oblíbenější.

Jerky je druh sušeného masa původem z Ameriky. Tato masná pochoutka si ale našla cestu do takřka všech zemí světa díky své skladnosti, trvanlivosti a hlavně chuti. „Je to zdravá potravina, která slouží jako výborný zdroj bílkovin. Přišlo nám to jako skvělý produkt,“ vysvětlují na úvod Martin Barták a Jakub Havlák svou motivaci pro založení Royal Jerky.

Malá dynamická společnost své produkty chápe jako zdravou a výživnou alternativu k různým nutričně nehodnotným pochutinám, jako jsou například brambůrky. I proto jsou všechny druhy jejích mas vyrobené bez konzervantů a barviv.

Sušené maso je nutričně výhodný snack.

K výrobě se tu zpracovává kvalitní maso z českých chovů, které následně putuje do marinovačky. Firma klade důraz také na kvalitu koření. Pak přichází na řadu sušení, které probíhá v několika intervalech a dochází při něm k přebírání a kontrole masa. To se nakonec ručně krájí a balí spolu s absorbérem kyslíku do finálních produktů.

Royal Jerky jich nabízí celou řadu. Patří mezi ně ty s příchutěmi jako Teryiaki, Honey Mustard nebo Barbecue. Nápady na příchutě vznikají interně s vlastním specialistou. Do budoucna má firma v plánu jít cestou neobvyklých chutí, nedávno uvedla na trh příchutě Jamaica a Mexiko. Rozhodující ale vždy bude oblíbenost u zákazníků.

Mladá firma se do detailu věnuje i designu svých produktů. „Je to jedna z věcí, na kterou dbáme, a kterou se odlišujeme,“ říká pan Barták. Nápady na vzhled obalů taktéž vznikají uvnitř společnosti, své si k tomu může říct každý zaměstnanec.

Výrobna Royal jerky.

V procesu výroby jerky hraje klíčovou roli technologie. „Kvalitní vybavení šetří práci, a je proto velice důležité. S MASO-PROFITem máme skvělé zkušenosti, jejich technologové nám dokázali vždycky dobře poradit,“ komentuje pan Havlák spolupráci na vybavování svého provozu.

Loučíme se s náručí plnou kvalitního sušeného masa, o kterém už teď víme, že ho můžeme bez obav přikusovat místo jiných pochutin, a dokonce tím uděláme i něco pro své zdraví. Nezbývá proto než doufat, že se Royal Jerky a dalším podobným výrobcům bude v budoucnu dařit co nejlépe.

Důležitou roli hraje i design výrobků.

BLOG

Načítám ...