Váš košík je prázdný
cover-r.jpg
Blog

Royal Jerky: Maso místo brambůrků

, 3 minuty čtení

Parkujeme auto na nenápadném chodovském parkovišti a rozhlížíme se kolem. Po chvilce hledání nacházíme dveře s nápisem Royal Jerky a zvoníme. Osazenstvo pražské výrobny sušeného masa nás vítá se širokým úsměvem na tváři. Jdeme se podívat, jak se dělá jedno z nejznámějších jerky v Česku.

Sušené maso je čím dál tím oblíbenější.

Jerky je druh sušeného masa původem z Ameriky. Tato masná pochoutka si ale našla cestu do takřka všech zemí světa díky své skladnosti, trvanlivosti a hlavně chuti. „Je to zdravá potravina, která slouží jako výborný zdroj bílkovin. Přišlo nám to jako skvělý produkt,“ vysvětlují na úvod Martin Barták a Jakub Havlák svou motivaci pro založení Royal Jerky.

Malá dynamická společnost své produkty chápe jako zdravou a výživnou alternativu k různým nutričně nehodnotným pochutinám, jako jsou například brambůrky. I proto jsou všechny druhy jejích mas vyrobené bez konzervantů a barviv.

Sušené maso je nutričně výhodný snack.

K výrobě se tu zpracovává kvalitní maso z českých chovů, které následně putuje do marinovačky. Firma klade důraz také na kvalitu koření. Pak přichází na řadu sušení, které probíhá v několika intervalech a dochází při něm k přebírání a kontrole masa. To se nakonec ručně krájí a balí spolu s absorbérem kyslíku do finálních produktů.

Royal Jerky jich nabízí celou řadu. Patří mezi ně ty s příchutěmi jako Teryiaki, Honey Mustard nebo Barbecue. Nápady na příchutě vznikají interně s vlastním specialistou. Do budoucna má firma v plánu jít cestou neobvyklých chutí, nedávno uvedla na trh příchutě Jamaica a Mexiko. Rozhodující ale vždy bude oblíbenost u zákazníků.

Mladá firma se do detailu věnuje i designu svých produktů. „Je to jedna z věcí, na kterou dbáme, a kterou se odlišujeme,“ říká pan Barták. Nápady na vzhled obalů taktéž vznikají uvnitř společnosti, své si k tomu může říct každý zaměstnanec.

Výrobna Royal jerky.

V procesu výroby jerky hraje klíčovou roli technologie. „Kvalitní vybavení šetří práci, a je proto velice důležité. S MASO-PROFITem máme skvělé zkušenosti, jejich technologové nám dokázali vždycky dobře poradit,“ komentuje pan Havlák spolupráci na vybavování svého provozu.

Loučíme se s náručí plnou kvalitního sušeného masa, o kterém už teď víme, že ho můžeme bez obav přikusovat místo jiných pochutin, a dokonce tím uděláme i něco pro své zdraví. Nezbývá proto než doufat, že se Royal Jerky a dalším podobným výrobcům bude v budoucnu dařit co nejlépe.

Důležitou roli hraje i design výrobků.

BLOG

kavr2.jpg
 

Amici na Bořislavce: Jak se projektuje bistro na klíč

, 5 minut čtení

Budování nové provozovny sítě bister Amici na pražské Bořislavce zabralo včetně příprav 6 měsíců. Polovina tohoto času připadla na stavební práce. Projektování a koordinování stavby bistra o velikosti 120 metrů čtverečních se ujal projekční tým MASO-PROFITu.

Nové bistro sítě Amici v Praze

„Sedmiletá spolupráce s MASO-PROFITEM původně začala dodáváním potřeb a technologie brněnskou pobočkou a byla téměř bezproblémová. Proto jsme se rozhodli využit služby jejich projekčního oddělení,“ říká jednatel Amici Michal Benda.

Nové bistro rostoucí sítě vzniklo při obchodním centru Bořislavka v Praze. Celý projekt se uskutečnil pod taktovkou Ing. Michala Nečase v rámci týmu, který zodpovídal za vypracování projektu. Dokumentaci potom převzala Ing. Veronika Hlavatá, která koordinovala stavbu.

Provozovna je zařízená v typickém designu Amici

Výzvy a řešení

„Byl to poměrně atypický prostor, co se týče tvaru,“ říká Ing. Hlavatá „Hygiena vyžadovala kompletní zázemí pro zákazníky, které jsme museli zhotovit sami, což bylo dáno tím, že ten prostor není v pasáži, ale kousek stranou. Podobné provozy přímo v pasáži Bořislavka mohou využívat společné toalety obchodního centra,“ pokračuje koordinátorka stavby.

„Součástí zázemí provozu jsou tak například i toalety pro invalidy a denní místnost. To ten prostor dost osekalo, a s tím jsme se museli vypořádat. Další požadavek hygieny byla například sprcha na termoboxy,“ dodává Hlavatá.

Komunikace s úřady je na takových projektech zásadním úkolem projekčního týmu. Díky rychlému a proaktivnímu jednání se MASO-PROFITu podařilo všechny požadavky promptně vyřešit a nezdržovat tak realizaci provozu.

Úzká spolupráce byla nutná také s Obchodním centrem Bořislavka, které mělo v plánu kolaudovat více jednotek současně, a proto zadalo pevný termín dokončení. Další výzvou byl covid a zhoršená dostupnost materiálu a pracovníků. Všechny překážky se ale podařilo překonat a projekt úspěšně dokončit.

Zázemí prodejny

Průběh spolupráce

„Byl to složitý projekt, o to víc si ceníme skvělé spolupráce. Prostor byl netypický a skloubit časový press s tím, že jsme byli v době covidu, kdy odpadávali řemeslníci, kteří mají i bez toho přes míru práce, byl náročný úkol,“ říká jeden ze dvou investorů a majitelů pobočky Libor Svoboda.

„Myslím si, že to celkově byl jeden z nejrychlejších projektů Amici, a bylo to díky lidem z MASO-PROFITu, kteří ten stres zvládli skvěle,“ pokračuje Svoboda. „Bořislavka měla podmínky, které se musely dodržovat. Byly tam specifické požadavky na profese, například na sprinklery, které nedovolovaly použít alternativy,“ dodává.

Nájemní smlouva se podepsala v červnu 2021 a veškeré práce skončily k 12. prosinci. Samotné stavební úpravy trvaly 3 měsíce a podílelo se na nich 10 dodavatelských firem, které koordinoval projekční tým.

Při vytváření designu prodejny se bral ohled na jednotné požadavky Amici. Máme daný svůj vizuál, který využíváme napříč všemi provozovnami – je to laťování, viditelné vedení elektroinstalace, barové stoly se židlemi a kombinace dřeva a tmavých dekorů,“ popisuje Michal Benda.

„Tento ustálený design se vyvíjel časem. Aby se u nás zákazník cítil dobře, zapojili jsme do něj i zeleň a právě to laťování. Využíváme barevnou kombinaci oranžové a černé. Design je pro nás vedle produktu klíčová věc,“ doplňuje.

Stavba i celý projekt se dá hodnotit jako poměrně náročný. „Ta stavba byla technicky složitá vzhledem k tomu, že jde o bistro a ne třeba o restauraci. Inženýrka Hlavatá a celý tým MASO-PROFITu tuto výzvu zvládli výborně,“ hodnotí nakonec Michal Benda.

Amici se soustředí na vlastní receptury

Pizza a burgery na vzestupu

Česká food delivery síť Amici v sobě spojuje kvality rychlého občerstvení a klasické restaurace. Zaměřuje se na pizzu a burgery podle vlastních receptur a prioritizuje kvalitní suroviny. Novou provozovnu na Bořislavce obsluhuje 5 zaměstnanců. Je v ní instalovaná chladicí jednotka s nižší energetickou náročností, protože budova aspiruje na certifikaci v oblasti energeticky šetrných budov.

Projekční služby od A po Z

Návrh gastro provozů je komplexní služba, ke které je potřeba mnoho znalostí napříč různými obory. Zajistíme váš projekt od první myšlenky až po realizaci. Naším cílem je šetření vašich nákladů a zvýšení zisků. Projekční tým MASO-PROFITu obsáhne kompletní spektrum činností, které jsou pro fungující bistro, restauraci a další nezbytné. Obraťte se na nás a dokončete svůj vysněný projekt včas a kvalitně.

Pro navázání spolupráce napište nebo volejte na 284 000 238.

BLOG

Načítám ...