Váš košík je prázdný
cover-.jpg
Blog

Rational: Vaření na novém levelu

, 2 minuty čtení

Výrobky společnosti Rational se za dobu její existence staly žádanou výbavou kuchyní po celém světě, na trhu jich je přes jeden milion a denně se v nich připraví na 140 milionů pokrmů. Německá společnost se díky tomu stala světovým lídrem v prodeji konvektomatů.

Rational úzce spolupracuje s odborníky a lidmi z praxe.

Firma prodává modelové řady SelfCookinCenter®, CombiMaster® Plus a také všestranná zařízení VarioCookingCenter®, která v sobě snoubí funkce běžných varných přístrojů, jako je sklopná pánev, kotel, sporák anebo fritéza. Na své si tak přijdou majitelé velkých provozů i menších kuchyní. Studie z roku 2018 říká, že 98 % zákazníků společnost Rational její výrobky doporučuje. Výzkum realizovala skupina Kantar s respondenty z německého, britského a amerického trhu.

Výrobce Rational sídlí v německém Landsbergu a francouzském Wittenheimu, jedná se tak o ryze evropskou společnost. Její zaměstnanci kladou důraz především na pokrok a inovace. Na výzkumu a vývoji se podílí špičkoví kuchařští mistři, ale i fyzici, odborníci na potraviny a vývojoví inženýři. Aby byly služby společnosti perfektní, kontrolují před samotnou expedicí každý přístroj společnosti Rational celkem čtyři její zaměstnanci.

Kořeny společnosti sahají až do roku 1973, kdy začínala s pouhými osmnácti zaměstnanci. V současnosti jich ve firmě pracuje přes 2 200. Rational se dlouhodobě aktivně podílí na výzkumu, a proto není nikdy pozadu s představováním nových produktů. O poslední novinkách jsme psali v článku Zbrusu nový Rational.

Efektivní a flexibilní příprava pokrmů.

Co je to konvektomat?

Jedná se o spotřebič pro tepelnou úpravu pokrmů, který produkuje suché i vlhké teplo, případně jejich kombinaci. Díky tomu se hodí pro nespočet různých způsobů úprav. V průběhu let se konvektomat stal jedním z nejdůležitějších zařízení v gastro oblasti a už dávno nemůže chybět v žádné profi kuchyni. Ceněný je zejména pro úsporu prostoru, času i nákladů. Díky možnostem šetrnější úpravy jsou pokrmy z „konvekťáků“ často chutově lepší.

Milion zařízení a 140 milionů pokrmů denně. To je Rational v číslech.

BLOG

cover-11.jpg
 

Míchat, masírovat, marinovat. Seznamte se s TT 200 X

, 3 minuty čtení

Každý, kdo vyrábí saláty a marinované výrobky stojí před velkou výzvou. Pokrmy a výrobky, jako jsou žebra, marinované steaky, kuřecí křidélka, vepřové maso a lahůdkové nebo zeleninové saláty, vyžadují dokonalé zpracování jednotlivých složek. Právě proto přišel německý výrobce Seydelmann se strojem TT 200 X.

TT 200 X se hodí k výrobě kuřecích křidélek, marinovaných steaků a dalších pokrmů.

To sice snadno zní, ale není tak snadné toho dosáhnout. Zvláště důležité je jemné a rovnoměrné míchání, masírování a marinování. Jednotlivé komponenty nesmí být během procesu poškozeny. Nejčastěji se k tomu používají standardní masírovací zařízení, nebo se výrobky míchají ručně. Tyto metody však často neposkytují uspokojivý výsledek a neodpovídají současným hygienickým požadavkům. Oba způsoby navíc vyžadují enormní množství času.

Výrobce Maschinenfabrik Seydelmann KG stanovil za cíl nabídnout stroj, který míchá a marinuje produkty obzvláště šetrně, intenzivně a rovnoměrně. Dalšími požadavky byly krátká doba zpracování, a tím i zvýšená produktivita, nízké personální náklady a flexibilní možnosti aplikace. Stejně jako u všech strojů Seydelmann, bylo i tuto novinku nutné vyrobit v designu, který splňuje nejvyšší hygienické standardy a vyznačuje se robustností, provozní odolností a jednoduchým ovládáním.

Tyto požadavky vedly ke zkonstruování nového masírovacího a míchacího stroje pro standardní 200 nebo 300 litrové vozíky. Standardní vozík naplněný míchanými složkami slouží zároveň jako míchací nádoba. Není třeba nakládat a vyprazdňovat stroj, jako je tomu u klasických masírovacích a míchacích zařízení. To umožňuje rychlé změny produktu a minimalizuje jeho ztráty. Standardním vozíkem se najede do stroje, kde se zvedne a uzavře vydutým míchacím víkem. Poté následuje obousměrná horizontální nebo příčná rotace v závislosti na konstrukci stroje.

Využití najde i při výrobě různých druhů salátů.

Flexibilita a bezpečnost

Výrobky se jemně a intenzivně míchají v běžném vozíku bez míchačky nebo lopatek. V míchacím víku je umístěn míchací kříž, který zajišťuje optimální zpracování. Míchací kříž lze přizpůsobit charakteru výrobků. Příkladem je ozubená varianta pro rozbíjení mražených potravin nebo trhané vepřové maso. Díky systému rychlé výměny lze míchací kříže snadno a bez nářadí vyměnit, což ze stroje dělá flexibilního pomocníka pro každý den.

Mezi další procesy, které lze u tohoto stroje realizovat patří hydratace, rafinace, potahování, masírování, rozbíjení mražených potravin a další. Volitelně je možné míchací stroj vybavit vakuovým čerpadlem s dosahovanými hodnotami vakua až 80 %, což umožňuje optimalizované marinování, masírování a míchání masných výrobků. Nejvyšší úroveň provozní bezpečnosti zajišťuje ochranný kryt s elektricky jištěnými bezpečnostními dveřmi a bočně umístěnou elektronikou chráněnou proti vlhkosti.

Ovládací jednotka Command 700 umožňuje automatický provoz stroje s ukládáním vytvořených programů.

Zpracovat lze i ovoce a zelenina.

TT 200 X

BLOG

Načítám ...