Váš košík je prázdný
cover.jpg
Blog

Pět důvodů, proč balit vakuově

, 1 minuta čtení

S profesionální vakuovou baličkou lze odsát až 99,8 % vzduchu z balené potraviny. Tento proces poskytuje celou řadu výhod. Holandský výrobce Henkelman jich několik popsal na svém blogu.

Klikněte na fotografii pro zobrazení nabídky vakuových baliček.

Delší trvanlivost výrobků

Vakuové balení redukuje množení bakterií, a tím i bez použití konzervačních látek prodlužuje trvanlivost různých potravinářských produktů. Díky tomu můžete své výrobky prodávat a servírovat po delší dobu.

Kvalita a bezpečnost

Hermetické utěsnění sáčku zabraňuje křížové kontaminaci, čímž zvyšuje bezpečnost potravin a výrobků. Ty jsou navíc chráněny i před plísněmi nebo znehodnocením mrazem. Produkty díky tomu lze nechat uležet bez ztráty hmoty a aromatu.

Skladování a doprava

Potraviny balené vakuovou baličkou umožňují maximální využití vašeho úložného a přepravního prostoru. Díky této technologii se nemusíte obávat kontaminace ani kažení, a to při skladování i při přepravě. Delší trvanlivost pozitivně ovlivňuje i tyto následné procesy.

Prezentace a hygiena

Dokonalá čerstvost, kterou si potraviny díky vakuovému balení udrží, je neocenitelná především při profesionální prezentaci pokrmů. Tato technologie rovněž usnadňuje dodržování stanovených hygienických standardů.

Vaření Sous-vide

Vaření ve vakuu při nízké teplotě má několik výhod. Patří mezi ně hlavně vysoká kvalita pokrmu a zjednodušení procesu přípravy. K tomu je potřeba mít kvalitní a výkonnou vakuovou baličku, o kterou je následně potřeba se starat.

Vakuové balení je neocenitelná technologie.

BLOG

Načítám ...