Pět důvodů, proč balit vakuově
S profesionální vakuovou baličkou lze odsát až 99,8 % vzduchu z balené potraviny. Tento proces poskytuje celou řadu výhod. Holandský výrobce Henkelman jich několik popsal na svém blogu.
Delší trvanlivost výrobků
Vakuové balení redukuje množení bakterií, a tím i bez použití konzervačních látek prodlužuje trvanlivost různých potravinářských produktů. Díky tomu můžete své výrobky prodávat a servírovat po delší dobu.
Kvalita a bezpečnost
Hermetické utěsnění sáčku zabraňuje křížové kontaminaci, čímž zvyšuje bezpečnost potravin a výrobků. Ty jsou navíc chráněny i před plísněmi nebo znehodnocením mrazem. Produkty díky tomu lze nechat uležet bez ztráty hmoty a aromatu.
Skladování a doprava
Potraviny balené vakuovou baličkou umožňují maximální využití vašeho úložného a přepravního prostoru. Díky této technologii se nemusíte obávat kontaminace ani kažení, a to při skladování i při přepravě. Delší trvanlivost pozitivně ovlivňuje i tyto následné procesy.
Prezentace a hygiena
Dokonalá čerstvost, kterou si potraviny díky vakuovému balení udrží, je neocenitelná především při profesionální prezentaci pokrmů. Tato technologie rovněž usnadňuje dodržování stanovených hygienických standardů.
Vaření Sous-vide
Vaření ve vakuu při nízké teplotě má několik výhod. Patří mezi ně hlavně vysoká kvalita pokrmu a zjednodušení procesu přípravy. K tomu je potřeba mít kvalitní a výkonnou vakuovou baličku, o kterou je následně potřeba se starat.