Váš košík je prázdný
cover.jpg
Blog

Pečování o nože: 6 tipů pro údržbu Giesserů

, 4 minuty čtení

Nože Giesser jsou po celém světě známé kvalitou svých čepelí i rukojetí. Německá značka má ve svém portfoliu kuchařské a řeznické nože všech velikostí a různorodých provedení. Patří mezi ně i speciální prémiové nástroje, které mohou posloužit jako vyjímečný dar pro rodinu a blízké. Pojďme se podívat na několik svižných tipů pro jejich údržbu.

Nože Giesser běžně sami používáme.

Skladování
Najděte pro svůj nůž bezpečné místo kam nepoteče. Sucho je pro dlouho životnost nože klíčové. Důležité je také předcházet úrazům. Je proto vhodné nože uložit mimo dosah dětí.

Bezpečnost
Giessery jsou velice ostré. Na místě je zvýšená opatrnost při jejich čištění, ostření i při samotné práci v kuchyni. Nikdy nůž nepoužívejte k otvírání konzerv, jako šroubovák nebo k páčení.

Ostření
Každý nůž potřebuje pravidelné ostření. Použijte kvalitní ocílku nebo brusný kámen. Díky tomu nástroj vydrží déle a práce s ním bude pohodlnější i efektivnější. Pokud budete chtít své nože nejen ostřit, ale zatoužíte po profesionálním broušení, vězte, že máme vybroušený styl.

Krájecí desky
Při práci vždy používejte krájecí desky ze dřeva nebo z kvalitního plastu. Desky z jiných nebo nekvalitních materiálu poškozují ostří a zkracují tak životnost nože.

Rukojeti
Nože značky Giesser vynikají kvalitou jejich plastových i dřevěných rukojetí. Ty umělohmotné vyžadují minimální údržbu. Dřevěné kusy je žádoucí omývat v teplé vodě, ale nikdy je v ní nenechávat dlouhou dobu. Vhodné je občasné ošetření olejem.

Čištění
Čepel nože je nutné očistit po kontaktu s kyselými pokrmy. Pokud je to možné, čistěte své nože ručně. Předejdete tím kontaktu s agresivními mycími prostředky a delšímu vystavení chlorované vodě. Pokud chcete použít myčku, zvolte méně prudké druhy detergentů.

O nože je potřeba se starat.

Ostrá tradice

Giesser je světový lídr ve výrobě nožů a řezných nástrojů. Ve svých továrnách německá firma vyrábí více než 8 tisíc nožů denně. Její obsáhlý sortiment zahrnuje 2 a půl tisíce kovaných i lisovaných nožů a kusů příslušenství pro potravinářský průmysl a gastronomii. Produkty Giesseru jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a vyznačují se vynikajícím zpracováním.

Budování společnosti započal Johannes Giesser už v roce 1776. Tehdy odstartovala dlouhotrvající a nepolevující modernizace, která německého výrobce dovedla až na pozici předního světového hráče v oboru výroby řezných nástrojů. Výrobky firmy Giesser používají profesionálové celého světa.

Kvalita těchto produktů vychází z práce zkušených a špičkově vzdělaných zaměstnanců, na jejichž rozvoj klade firma zvláštní důraz. Ti při výrobě nožů využívají high-tech postupy kalení a vakuového popouštění. Nástroje se vyrábí z nekvalitnější chrom-molybdenové oceli. Na konci výrobního procesu tak vznikají produkty, které zákazníkům usnadňují práci. Díky široké nabídce si každý z nich může vybrat výrobek pro svoje specifické potřeby.

Giesser se může chlubit bohatým portfoliem.

BLOG

cover-sunka.jpg
 

Graef: Z továrny až na vaší prodejnu

, 2 minuty čtení

Rodinná firma Graef vyrábí manuální i automatické nářezové stroje s označením „Made in Germany“. Německá společnost vyvíjí a konstruuje vysoce kvalitní výrobky už více než 50 let. Ty pak putují z továrny přes naše sklady do prodejen a provozů zákazníků.

Pro zobrazení nářezových strojů Graef klikněte na fotografii.

Výrobky společnosti Graef se pyšní dokonalou funkčností, kvalitou zpracování a také celosvětově vysoce oceňovaným originálním designem. Firma při výrobě svých produktů využívá nejkvalitnější materiál a klade ty nejvyšší nároky na využitelnost, bezpečnost a vzhled svých produktů. Hodnoty společnosti Graef jako je preciznost, invence a důraz kladený na nekompromisní kvalitu vycházejí z její mnohaleté tradice a lásky k oboru.

Manuální i automatické nářezové stroje značky Graef firma MASO-PROFIT prodává už řadu let. Kvalitní výrobky si za tu dobu našly cestu do nespočtu prodejen a restaurací. Bylo to například řeznictví Baxant v Benátkách nad Jizerou nebo restaurace Sbeerka. „Nářezák“ od nás používá i brněnský foodtruck Bucheck.

Od nápadu k výrobě

Graef podle svých slov k vývoji svých produktů přistupuje jako ke symbióze tradice a technologického pokroku. Výchozím bodem každého nového produktu je nápad. Na něj navazuje výzkum prodejnosti, porovnání s přáním zákazníků a kontrola proveditelnosti. Pokud vše sedí, vzniká konečný návrh.

Automatický nářezový stroj značky Graef.

Následuje technická implementace. Vývojový tým vytváří konstrukční řešení pomocí nejnovějších technologií - pomocí řady testů a prototypů se kontrolují komponenty a montáž podle požadavků na zařízení.

Potom už Graef přistupuje k samotné výrobě. Nejdřív se zahajuje testovací produkce, aby se vyladily potřebné procesy, a následně začíná sériová výroba. Takto se kvalitní nářezový stroj dostane z továrny přes naše sklady až na vaší prodejnu.

BLOG

Načítám ...