Váš košík je prázdný
cover.jpg
Blog

Pečování o nože: 6 tipů pro údržbu Giesserů

, 4 minuty čtení

Nože Giesser jsou po celém světě známé kvalitou svých čepelí i rukojetí. Německá značka má ve svém portfoliu kuchařské a řeznické nože všech velikostí a různorodých provedení. Patří mezi ně i speciální prémiové nástroje, které mohou posloužit jako vyjímečný dar pro rodinu a blízké. Pojďme se podívat na několik svižných tipů pro jejich údržbu.

Nože Giesser běžně sami používáme.

Skladování
Najděte pro svůj nůž bezpečné místo kam nepoteče. Sucho je pro dlouho životnost nože klíčové. Důležité je také předcházet úrazům. Je proto vhodné nože uložit mimo dosah dětí.

Bezpečnost
Giessery jsou velice ostré. Na místě je zvýšená opatrnost při jejich čištění, ostření i při samotné práci v kuchyni. Nikdy nůž nepoužívejte k otvírání konzerv, jako šroubovák nebo k páčení.

Ostření
Každý nůž potřebuje pravidelné ostření. Použijte kvalitní ocílku nebo brusný kámen. Díky tomu nástroj vydrží déle a práce s ním bude pohodlnější i efektivnější. Pokud budete chtít své nože nejen ostřit, ale zatoužíte po profesionálním broušení, vězte, že máme vybroušený styl.

Krájecí desky
Při práci vždy používejte krájecí desky ze dřeva nebo z kvalitního plastu. Desky z jiných nebo nekvalitních materiálu poškozují ostří a zkracují tak životnost nože.

Rukojeti
Nože značky Giesser vynikají kvalitou jejich plastových i dřevěných rukojetí. Ty umělohmotné vyžadují minimální údržbu. Dřevěné kusy je žádoucí omývat v teplé vodě, ale nikdy je v ní nenechávat dlouhou dobu. Vhodné je občasné ošetření olejem.

Čištění
Čepel nože je nutné očistit po kontaktu s kyselými pokrmy. Pokud je to možné, čistěte své nože ručně. Předejdete tím kontaktu s agresivními mycími prostředky a delšímu vystavení chlorované vodě. Pokud chcete použít myčku, zvolte méně prudké druhy detergentů.

O nože je potřeba se starat.

Ostrá tradice

Giesser je světový lídr ve výrobě nožů a řezných nástrojů. Ve svých továrnách německá firma vyrábí více než 8 tisíc nožů denně. Její obsáhlý sortiment zahrnuje 2 a půl tisíce kovaných i lisovaných nožů a kusů příslušenství pro potravinářský průmysl a gastronomii. Produkty Giesseru jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a vyznačují se vynikajícím zpracováním.

Budování společnosti započal Johannes Giesser už v roce 1776. Tehdy odstartovala dlouhotrvající a nepolevující modernizace, která německého výrobce dovedla až na pozici předního světového hráče v oboru výroby řezných nástrojů. Výrobky firmy Giesser používají profesionálové celého světa.

Kvalita těchto produktů vychází z práce zkušených a špičkově vzdělaných zaměstnanců, na jejichž rozvoj klade firma zvláštní důraz. Ti při výrobě nožů využívají high-tech postupy kalení a vakuového popouštění. Nástroje se vyrábí z nekvalitnější chrom-molybdenové oceli. Na konci výrobního procesu tak vznikají produkty, které zákazníkům usnadňují práci. Díky široké nabídce si každý z nich může vybrat výrobek pro svoje specifické potřeby.

Giesser se může chlubit bohatým portfoliem.

BLOG

cover-kol-1.jpg
 

Jak si vybrat stěrku? Poradí Vikan

, 2 minuty čtení

Dánská firma Vikan nabízí komplexní nabídku vysoce kvalitních stíracích lišt, které vynikají svou účinnosti při čištění různých povrchů, zejména pak podlah a prostorů v potravinářské výrobě. Přečtete si, k čemu se různé modely hodí

Pro zobrazení naší nabídky stěrek Vikan klikněte na fotku.

Hygienické standardy provozu se nejlépe dodržují za situace, kdy mají zaměstnanci co nejsnazší přístup k nástrojům, které se hodí pro každé konkrétní čištění. Jejich motivace provádět hygienické úkony efektivně potom roste. Vikan nabízí široký výběr stěrek, které jsou ideální pro udržení vysokých standardů hygieny v kterémkoliv provozu.

Kterou si zvolit?

Speciální řady Vikan stěrek s jedním a dvěma břity zahrnují modely od těch flexibilních s houbovou gumou až po plně tvarované modely s jednostrannou nebo dvojitou TPE gumou. K dispozici jsou také výrobky s pevnými nebo otočnými krky, vyměnitelnými kazetami s čepelemi, různými rukojeťmi a otvory pro shromažďování kondenzátu.

Stěrky Ultra Hygiene s jedním břitem jsou určený pro čištění podlah v potravinářských provozech. Materiál naplňuje FDA i EU hygienické standardy. Stěrka bez švů a otvorů, ve kterých bych mohla přetrvávat kontaminace, se hodí pro stírání vlhkých nečistot. Díky zahnuté čepeli lze použít k efektivnímu čištění v rozích.

Výrobky s dvojitým břitem jsou ideální pro odstraňování tekutin z podlah a dalších povrchů. Vyměnitelná kazeta umožňuje snadné a pohodlné čištění. Stěrky s kloubovou pryží se hodí na suché a drsné povrchy.

Chcete se dozvědět více o barevném kódování? Klikněte na fotku.

BLOG

Načítám ...