Váš košík je prázdný
cover.jpg
Blog

Pečování o nože: 6 tipů pro údržbu Giesserů

, 4 minuty čtení

Nože Giesser jsou po celém světě známé kvalitou svých čepelí i rukojetí. Německá značka má ve svém portfoliu kuchařské a řeznické nože všech velikostí a různorodých provedení. Patří mezi ně i speciální prémiové nástroje, které mohou posloužit jako vyjímečný dar pro rodinu a blízké. Pojďme se podívat na několik svižných tipů pro jejich údržbu.

Nože Giesser běžně sami používáme.

Skladování
Najděte pro svůj nůž bezpečné místo kam nepoteče. Sucho je pro dlouho životnost nože klíčové. Důležité je také předcházet úrazům. Je proto vhodné nože uložit mimo dosah dětí.

Bezpečnost
Giessery jsou velice ostré. Na místě je zvýšená opatrnost při jejich čištění, ostření i při samotné práci v kuchyni. Nikdy nůž nepoužívejte k otvírání konzerv, jako šroubovák nebo k páčení.

Ostření
Každý nůž potřebuje pravidelné ostření. Použijte kvalitní ocílku nebo brusný kámen. Díky tomu nástroj vydrží déle a práce s ním bude pohodlnější i efektivnější. Pokud budete chtít své nože nejen ostřit, ale zatoužíte po profesionálním broušení, vězte, že máme vybroušený styl.

Krájecí desky
Při práci vždy používejte krájecí desky ze dřeva nebo z kvalitního plastu. Desky z jiných nebo nekvalitních materiálu poškozují ostří a zkracují tak životnost nože.

Rukojeti
Nože značky Giesser vynikají kvalitou jejich plastových i dřevěných rukojetí. Ty umělohmotné vyžadují minimální údržbu. Dřevěné kusy je žádoucí omývat v teplé vodě, ale nikdy je v ní nenechávat dlouhou dobu. Vhodné je občasné ošetření olejem.

Čištění
Čepel nože je nutné očistit po kontaktu s kyselými pokrmy. Pokud je to možné, čistěte své nože ručně. Předejdete tím kontaktu s agresivními mycími prostředky a delšímu vystavení chlorované vodě. Pokud chcete použít myčku, zvolte méně prudké druhy detergentů.

O nože je potřeba se starat.

Ostrá tradice

Giesser je světový lídr ve výrobě nožů a řezných nástrojů. Ve svých továrnách německá firma vyrábí více než 8 tisíc nožů denně. Její obsáhlý sortiment zahrnuje 2 a půl tisíce kovaných i lisovaných nožů a kusů příslušenství pro potravinářský průmysl a gastronomii. Produkty Giesseru jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a vyznačují se vynikajícím zpracováním.

Budování společnosti započal Johannes Giesser už v roce 1776. Tehdy odstartovala dlouhotrvající a nepolevující modernizace, která německého výrobce dovedla až na pozici předního světového hráče v oboru výroby řezných nástrojů. Výrobky firmy Giesser používají profesionálové celého světa.

Kvalita těchto produktů vychází z práce zkušených a špičkově vzdělaných zaměstnanců, na jejichž rozvoj klade firma zvláštní důraz. Ti při výrobě nožů využívají high-tech postupy kalení a vakuového popouštění. Nástroje se vyrábí z nekvalitnější chrom-molybdenové oceli. Na konci výrobního procesu tak vznikají produkty, které zákazníkům usnadňují práci. Díky široké nabídce si každý z nich může vybrat výrobek pro svoje specifické potřeby.

Giesser se může chlubit bohatým portfoliem.

BLOG

cover.jpg
 

Od masa k elektronice: Kde všude se hodí vakuové balení?

, 2 minuty čtení

Vakuové balení se využívá především v potravinářském průmyslu, najdou se pro něj ale i další formy uplatnění. Baličky se používají v elektronickém průmyslu, lékařství nebo financích. V čem tkví jejich hlavní výhody na svém blogu popsala holandská společnost Henkelman.

Klikněte na fotku pro zobrazení naší nabídky vakuových baliček.

1. OCHRANA

Vakuové balení zajišťuje optimální ochranu před vnějšími vlivy, jako je prach a další nečistoty. Vzduchotěsný obal dále zabraňuje korozi, protože brání vlhkosti dostat se k zabalenému výrobku. Právě díky tomu je vakuování vhodné pro balení cenných a/nebo křehkých produktů – jsou to například počítačové čipy nebo cenné dokumenty. Obal je navíc chrání i před mechanickým poškozením při přepravě. Elektronické součástky je někdy je nutné chránit před elektrostatickým výbojem během balicího cyklu. Z tohoto důvodu společnost Henkelman vyvinula volitelnou technologii ESD pro Boxer 42XL, Falcon 52 a Falcon 80.

2. SNÍŽENÍ OBJEMU

Během vakuového balení dochází k odsátí vzduchu z obalu i produktu, čímž dojde k jeho zmenšení. To vede k významným úsporám při skladování a přepravě široké škály výrobků, vakuové balení se z těchto důvodů využívá například v textilním průmyslu.

3. OPTIMALIZACE VÝROBNÍHO PROCESU

Při procesu výroby lze jednotlivé komponenty vakuově zabalit, a ochránit je tak před znehodnocením nebo ztrátou. Po zapečetění už díly nevyžadují další kontrolu během různých fází výroby. Postupuje se tak například při výrobě automobilů, kdy jsou vakuově zabalené díly přepravovány různými halami.

 4. ZABRÁNĚNÍ PODVODŮM

Vakuové balení přijde vhod i při přepravě a manipulaci s penězi, dokumenty a cenným zbožím. Při otevření dojde k porušení pečeti, a tím i ke zrušení záruky balíčku. Ve zvláštních případech poskytuje Henkelman možnost vytisknout datum a uživatelský kód do pečeti.

I my jsme vakuovou baličku použili na něco jiného než masné výrobky. Během Vánoc jsme tímto způsobem balili krájecí desky a nože jako dárky pro naše obchodní partnery.

BLOG

Načítám ...