Váš košík je prázdný
cover.jpg
Blog

Pečování o nože: 6 tipů pro údržbu Giesserů

, 4 minuty čtení

Nože Giesser jsou po celém světě známé kvalitou svých čepelí i rukojetí. Německá značka má ve svém portfoliu kuchařské a řeznické nože všech velikostí a různorodých provedení. Patří mezi ně i speciální prémiové nástroje, které mohou posloužit jako vyjímečný dar pro rodinu a blízké. Pojďme se podívat na několik svižných tipů pro jejich údržbu.

Nože Giesser běžně sami používáme.

Skladování
Najděte pro svůj nůž bezpečné místo kam nepoteče. Sucho je pro dlouho životnost nože klíčové. Důležité je také předcházet úrazům. Je proto vhodné nože uložit mimo dosah dětí.

Bezpečnost
Giessery jsou velice ostré. Na místě je zvýšená opatrnost při jejich čištění, ostření i při samotné práci v kuchyni. Nikdy nůž nepoužívejte k otvírání konzerv, jako šroubovák nebo k páčení.

Ostření
Každý nůž potřebuje pravidelné ostření. Použijte kvalitní ocílku nebo brusný kámen. Díky tomu nástroj vydrží déle a práce s ním bude pohodlnější i efektivnější. Pokud budete chtít své nože nejen ostřit, ale zatoužíte po profesionálním broušení, vězte, že máme vybroušený styl.

Krájecí desky
Při práci vždy používejte krájecí desky ze dřeva nebo z kvalitního plastu. Desky z jiných nebo nekvalitních materiálu poškozují ostří a zkracují tak životnost nože.

Rukojeti
Nože značky Giesser vynikají kvalitou jejich plastových i dřevěných rukojetí. Ty umělohmotné vyžadují minimální údržbu. Dřevěné kusy je žádoucí omývat v teplé vodě, ale nikdy je v ní nenechávat dlouhou dobu. Vhodné je občasné ošetření olejem.

Čištění
Čepel nože je nutné očistit po kontaktu s kyselými pokrmy. Pokud je to možné, čistěte své nože ručně. Předejdete tím kontaktu s agresivními mycími prostředky a delšímu vystavení chlorované vodě. Pokud chcete použít myčku, zvolte méně prudké druhy detergentů.

O nože je potřeba se starat.

Ostrá tradice

Giesser je světový lídr ve výrobě nožů a řezných nástrojů. Ve svých továrnách německá firma vyrábí více než 8 tisíc nožů denně. Její obsáhlý sortiment zahrnuje 2 a půl tisíce kovaných i lisovaných nožů a kusů příslušenství pro potravinářský průmysl a gastronomii. Produkty Giesseru jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů a vyznačují se vynikajícím zpracováním.

Budování společnosti započal Johannes Giesser už v roce 1776. Tehdy odstartovala dlouhotrvající a nepolevující modernizace, která německého výrobce dovedla až na pozici předního světového hráče v oboru výroby řezných nástrojů. Výrobky firmy Giesser používají profesionálové celého světa.

Kvalita těchto produktů vychází z práce zkušených a špičkově vzdělaných zaměstnanců, na jejichž rozvoj klade firma zvláštní důraz. Ti při výrobě nožů využívají high-tech postupy kalení a vakuového popouštění. Nástroje se vyrábí z nekvalitnější chrom-molybdenové oceli. Na konci výrobního procesu tak vznikají produkty, které zákazníkům usnadňují práci. Díky široké nabídce si každý z nich může vybrat výrobek pro svoje specifické potřeby.

Giesser se může chlubit bohatým portfoliem.

BLOG

cover-foto-henkelman-rez5-1920x400px.jpg
 

Jak funguje vakuovačka?

, 2 minuty čtení

Balení pomocí komorové baličky je vysoce účinný způsob, jak uchovat a ochránit nejen potravinářské výrobky. Ačkoli jde o jednoduchý proces, můžeme při něm narazit i na několik překvapivých detailů. Přečtěte si, jak vakuově balit ve třech krocích podle výrobce Henkelman.

Vakuová extrakce

Vložte výrobek do vakuového sáčku a přiložte ho na těsnicí tyč. Pokud váš produkt není příliš vysoký, použijte vkládací destičky pro správné umístění vaku na těsnicí liště a rychlejší vakuový cyklus. V momentě kdy zavřete víko zařízení, čerpadlo začne odsávat vzduch z komory. Celá komora se dostane pod vakuum, takže tlak uvnitř sáčku a komory bude totožný. Vizuálně se zatím stále nic neděje.

Utěsnění vakuového sáčku

V dalším kroku se uzavírá těsnicí a protilehlá lišta. Až se uzavřou, těsnící dráty se zahřejí a sáček se začne tavit. Po několika sekundách se lišty znovu otevřou. Pro různé velikosti a druhy pytlů je možné více konfigurací těsnění. Stroje Henkelman jsou standardně vybaveny dvojitými těsnicími dráty. Výrobce jako volitelné příslušenství nabízí také oddělovací a široké těsnění.

Provzdušnění komory

Posledním krokem je dekomprese vakuové komory. Pro pomalou dekompresi křehkých nebo ostrých produktů můžete použít měkký vzduch. Proces dekomprese jde rychle a nakonec můžete vidět podtlak na vlastní oči, a to když se tlak v komoře změní a oproti tomu v sáčku. Po provzdušnění se víko automaticky otevře.

Klikněte na fotku pro zobrazení vakuovaček Henkelman

BLOG

Načítám ...