Váš košík je prázdný
cover-foto-profit-1920x400px.jpg
Blog

Navštívili jsme farmu Doupov

, 4 minuty čtení

Projíždíme zamlženou krajinou nedaleko Doupovských hor a vyhlížíme náš cíl. Jsme na místě. Vystupujeme z auta do mrazivého rána a okamžitě nás vítá kravské bučení. Zdraví nás zhruba tři sta černých anguských krav ze Skotska. Právě jsme dorazili na farmu Doupov u severočeského Mašťova a těšíme se, co všechno uvidíme.

Komplex zahrnuje ornou půdu, několik kravínů a vlastní chov vysoké zvěře. A právě zvěřina je jednou z hlavních deviz farmy. Masné produkty, jako například chutné klobásy a párky, se tu vyrábějí z kvalitního masa jelenů, daňků, muflonů a kanců. Tyto pochutiny se vyznačují tím, že obsahují o poznání méně tuku a soli než běžné průmyslově zpracované výrobky. Na farmě se chovají také prasata plemene Mangalica, ze kterého se původně vyráběly maďarské speciality, jako například uherák nebo čabajka.

Majitel farmy pan Hutárek má hluboký vztah k myslivosti a často chodí na lov. V okolí se to totiž jenom hemží prasaty a vysokou, a to zejména ve nedalekém vojenském prostoru. Vlastník Doupova se nám později svěřuje s tím, že sice pochází ze zemědělské rodiny, původně se ale zabýval strojírenstvím. „Kdysi jsem měl třináct set zaměstnanců, teď jich mám osm,“ usmívá se. A co je podle něj lepší? „Dřív bylo jednodušší lidi propouštět, teď je pro mě každý z nich téměř nepostradatelný,“ vysvětluje pan Hutárek. Aby dokázali obsloužit celý provoz farmy, museli se z nich stát „univerzálové“, málokdo tak má na farmě jen jednu funkci.

Pan Hutárek má se svými pozemky velké plány. „Chystáme prodej našich produktů přes e-shop. Součástí toho bude také rozvoz,“ vysvětluje. Rád bych také expandoval do zahraničí. V hledáčku je například Německo. Kromě masné výroby se plánuje také prodej špičkového ekologického hnojiva z kravského trusu. Na pozemcích jsou dva rybníčky, jeden z nich už je plný kaprů, ve druhém se budou vysazovat dravé ryby. Hned u hlavní budovy stojí benzínová pumpa, která bude už brzy přístupná veřejnosti a v plánu je dokonce i nabíjecí stanice pro elektromobily. Vize do budoucna se pak týká hlavně relativní soběstačnosti. Farma má vlastní zdroj vody a na střechy brzy přibydou solární panely.

Teď ale už míříme podívat se do kravína. Čeká na nás několik býků, kteří se využívají pro získání inseminačních dávek. Obdivujeme jejich velikost, sílu a také nespornou fotogeničnost. Tak krásné stádo je v Česku málokde k vidění. Ještě si pohladíme telata a už spěcháme ochutnat místní masné produkty. Čeká nás už zmiňovaná klobása ze zvěřiny. Žádné překvapení se ale nekoná, klobásky chutnají přímo skvěle a někteří z nás rovnou žádají o přídavek.

Tým MASO-PROFITu měl tu čest dodat na farmu několik zařízení pro masnou výrobu. Poskytli jsme mechanickou ruku a manipulační dráhy, baličku Henkelman a také UV sterilizátor od firmy Sterilsystems. A jak jednání mezi MASO-PROFITem a farmou Doupov probíhalo? „Ani jednou jsme se nepohádali, to je veliký úspěch,“ říká se smíchem pan Hutárek.

Manipulační dráhy v Doupově pomáhají při bourání.

Angusy jsou jedním z nejvíce ceněných plemen skotu.

Mechanická ruka na Farmě Doupov unese 150 kilogramů a má dosah 2 metry.

BLOG

cover.jpg
 

Projekce řeznictví Baxant: I design dělá prodejnu

, 5 minut čtení

Řeznická prodejna na náměstí v Benátkách nad Jizerou se během jednoho měsíce proměnila k nepoznání. Podnik, který je vyhlášeným masným centrem celého města, už Benátčany neláká jenom prvotřídní nabídkou masa, ale i moderně řešeným prostorem a svěžím designem.

Řeznictví Baxant

„Podle mě je velice důležité, jak řeznictví vypadá. Chci, aby se v něm zákazníci cítili dobře,“ říká zakladatel Jan Baxant, který s MASO-PROFITem na různých projektech spolupracuje už od roku 2001.

„Zákazník nás oslovil na základě dřívější dlouhodobé spolupráce. Tahle konkrétní akce zabrala dohromady jeden měsíc,“ říká manažer MASO-PROFITU Pavel Tomandl, který měl projekt na starosti.

„Šlo o remodeling už existujícího prodejny. Při té příležitosti se dělaly stavební úpravy, které zvlášť řešila externí stavební firma,“ pokračuje Pavel.

V objektu bylo například potřeba vybourat nízké zídky v průčelí. Samotný vnitřní prostor se pak pyšní originálním designem za použití pro řeznictví nezvyklých barev. Kombinace zelené a červené podniku propůjčuje neotřelý a přitom příjemný vzhled.

Stylově laděný interiér

„Měl jsem svoji představu, kterou jsem dopředu nastínil, a kterou jsme společně konzultovali. Na to navazoval projekt a realizace. Spolupráce byla velmi korektní a profesionální,“ doplňuje pan Baxant.

Vzhled jakéhokoliv obchodu hraje v nákupním procesu důležitou roli, jinak tomu není ani u řeznictví. „Jak prostor vypadá a jak příjemně se v něm zákazník cítí přímo ovlivňuje tržby. Je super, když si to majitel uvědomuje a myslí na to,“ říká Tomandl.

Kromě remodelingu stávající prodejny se v benátském řeznictví ještě připravovala studie a dokumentace pro rozšíření tepelně opracované masné výroby, na které MASO-PROFIT spolupracoval s firmou Zeta Benátky.

Majitel řeznictví Jan Baxant

Tajemství řeznického úspěchu

„Řeznictví jsem chtěl mít vždycky. Že je tu volné místo jsem se dozvěděl v roce 2013 a hned jsem to vzal. Snažím se to dělat tak, abych měl kvalitní personál, co rád obsluhuje. Samozřejmě je taky důležité mít čerstvé zboží a dobře vypadající prodejnu,“ vysvětluje Jan Baxant, který nabízí široký sortiment vepřového, hovězího a drůbežího masa z českých chovů.

„Já nenávidím fronty, proto tu máme tři váhy a u pultu jsou vždycky čtyři prodavačky. Myslím, že příjemná obsluha, hezký prostor a čerstvé zboží zaručuje úspěch. Samozřejmě je taky potřeba být dobře umístěný v rámci města a mít zařízené parkování,“ doplňuje na závěr.

Řeznictví Baxant je v Benátkách vyhlášené

Co jsme dodávali

Na prodejně jsou chladicí pulty Criocabin EPOQUE, které mají vysoko umístěnou ložnou plochu na zboží a nízké sklo. Devítimetrová linie se skládá z chlazených rovných a jednoho rohového modulu a uzavírá ji vyhřívaný modul pro výdej sortimentu teplého bufetu s baličkou jídel s sebou.

Zápultí jsme přizpůsobili pro doplňkový prodej nápojů . Chlazené přístěnné vitríny jsou výborné na prezentaci sortimentu ve visu, jako jsou například větší kusy čerstvého a uzeného masa, salámy nebo šunky.

Nářezový stroj značky Graef

V sekci pro krájený sortiment jsou dva nářezové stroje Graef EURO 3000 profi a plně automatický Graef VA 802 na krájený sortiment.

V zázemí je špičkový konvektomat Rational SCC s originálním příslušenstvím Vario-smoker pro uzení přímo v prodejně, které skvěle navodí atmosféru. Dále jsme dodali nerezové regály, profi myčku nádobí Silanos a vakuovou baličku Henkelman.

Výbavu jsme doplnili sortimentem tácků, misek a stojánků na uzeniny. Zákazníkovi také připravujeme cenovky do pultů s logem firmy.

Zaujali jsme vás? Tady jsou naše služby v kostce

  • Návrh stavy, 3D modelace, vizualizace
  • Návrh prodejních prostor a zázemí
  • Kompletní dodávka vybavení a instalace
  • Zaškolení zaměstnanců
  • Záruční i pozáruční servis
  • Návrh a výroba POS materiálů

Zrealizovali jsme desítky prodejen po celé České republice. Rádi se s Vámi potkáme při práci na té Vaší. Pro rychlou poptávku vyplňte krátký formulář, nebo pište na email projekce@masoprofit.cz případně volejte na číslo 284 000 238.

BLOG

Načítám ...