Váš košík je prázdný
cover-11.jpg
Blog

Míchat, masírovat, marinovat. Seznamte se s TT 200 X

, 3 minuty čtení

Každý, kdo vyrábí saláty a marinované výrobky stojí před velkou výzvou. Pokrmy a výrobky, jako jsou žebra, marinované steaky, kuřecí křidélka, vepřové maso a lahůdkové nebo zeleninové saláty, vyžadují dokonalé zpracování jednotlivých složek. Právě proto přišel německý výrobce Seydelmann se strojem TT 200 X.

TT 200 X se hodí k výrobě kuřecích křidélek, marinovaných steaků a dalších pokrmů.

To sice snadno zní, ale není tak snadné toho dosáhnout. Zvláště důležité je jemné a rovnoměrné míchání, masírování a marinování. Jednotlivé komponenty nesmí být během procesu poškozeny. Nejčastěji se k tomu používají standardní masírovací zařízení, nebo se výrobky míchají ručně. Tyto metody však často neposkytují uspokojivý výsledek a neodpovídají současným hygienickým požadavkům. Oba způsoby navíc vyžadují enormní množství času.

Výrobce Maschinenfabrik Seydelmann KG stanovil za cíl nabídnout stroj, který míchá a marinuje produkty obzvláště šetrně, intenzivně a rovnoměrně. Dalšími požadavky byly krátká doba zpracování, a tím i zvýšená produktivita, nízké personální náklady a flexibilní možnosti aplikace. Stejně jako u všech strojů Seydelmann, bylo i tuto novinku nutné vyrobit v designu, který splňuje nejvyšší hygienické standardy a vyznačuje se robustností, provozní odolností a jednoduchým ovládáním.

Tyto požadavky vedly ke zkonstruování nového masírovacího a míchacího stroje pro standardní 200 nebo 300 litrové vozíky. Standardní vozík naplněný míchanými složkami slouží zároveň jako míchací nádoba. Není třeba nakládat a vyprazdňovat stroj, jako je tomu u klasických masírovacích a míchacích zařízení. To umožňuje rychlé změny produktu a minimalizuje jeho ztráty. Standardním vozíkem se najede do stroje, kde se zvedne a uzavře vydutým míchacím víkem. Poté následuje obousměrná horizontální nebo příčná rotace v závislosti na konstrukci stroje.

Využití najde i při výrobě různých druhů salátů.

Flexibilita a bezpečnost

Výrobky se jemně a intenzivně míchají v běžném vozíku bez míchačky nebo lopatek. V míchacím víku je umístěn míchací kříž, který zajišťuje optimální zpracování. Míchací kříž lze přizpůsobit charakteru výrobků. Příkladem je ozubená varianta pro rozbíjení mražených potravin nebo trhané vepřové maso. Díky systému rychlé výměny lze míchací kříže snadno a bez nářadí vyměnit, což ze stroje dělá flexibilního pomocníka pro každý den.

Mezi další procesy, které lze u tohoto stroje realizovat patří hydratace, rafinace, potahování, masírování, rozbíjení mražených potravin a další. Volitelně je možné míchací stroj vybavit vakuovým čerpadlem s dosahovanými hodnotami vakua až 80 %, což umožňuje optimalizované marinování, masírování a míchání masných výrobků. Nejvyšší úroveň provozní bezpečnosti zajišťuje ochranný kryt s elektricky jištěnými bezpečnostními dveřmi a bočně umístěnou elektronikou chráněnou proti vlhkosti.

Ovládací jednotka Command 700 umožňuje automatický provoz stroje s ukládáním vytvořených programů.

Zpracovat lze i ovoce a zelenina.

TT 200 X

BLOG

cover-foto-rukavice-1920x400px.jpg
 

Nové hygienické rukavice do provozů

, 1 minuta čtení

Inovativní rukavice hygrip® TPU jsou vhodné pro různá použití. Díky svým výborným hygienickým vlastnostem se ale hodí zejména pro potravinářský průmysl. A to včetně masného, mlékárenského a dalších odvětví.

Rukavice z polyuretanové fólie neobsahují žádné alergeny a jsou dokonale prodyšné pro pot. Díky tomu se ruka méně potí a nedochází k podráždění pokožky. Výrobek lze dezinfikovat bez poškození materiálu.

Ten se vyznačuje optimální přilnavostí. Povrch je měkký a hladký, čímž vytváří dokonalou hmatovou citlivost. Odpuzuje také nečistoty (lotusový efekt). Ergonomický střih zajišťuje komfort při práci. Produkt je 100 % ekologicky recyklovatelný. Neobsahuje latex, silikon ani jiné problematické látky.

BLOG

Načítám ...