Váš košík je prázdný
cover-foto-gothaj-1920x400px.jpg
Blog

Gothaj s chutí tradice

, 3 minuty čtení

S naším technologem při výrobě Gothajského salámu.

Zkuste Gothajský salám s tradiční chutí našeho koření z řady Classic line. Naše kořenicí směsi zajistí vyváženou chuť i snadnou přípravu uzenin. A nepůjde jen o Gothaj.

Gothajský salám z naší vývojové a předváděcí dílny MEAT-LAB je dalším výrobkem, který bychom vám rádi nabídli k ochutnání. Vzorek salámu společně s kořenicí směsí na 25 kg výrobku vám na požádání rádi dodáme. Stačí napsat na e-mail martin.kuzniar@masoprofit.cz. Směs koření na Gothajský salám z naší řady Classic line vychází z tradiční receptury a dodává našemu Gothajskému salámu jeho typickou a vyváženou chuť.

K vývoji výrobků využíváme naši profesionální testovací dílnu MEAT-LAB, vybavenou moderní technologií. Náš technolog František Kopal si v laboratoři pochvaluje řezačku AD 114, vakuový kutr Seydelmann K 64 AC-8, narážku Rex RVF 327-FPA a udírnu Bastra B 850C-FR, které při výrobě Gothajského salámu využil. V MEAT-LABu ale najdete také konvektomat, zrací skříň na maso nebo míchací a masírovací zařízení Vakona ESK 100 STL.

Gothaj si samozřejmě můžete připravit i sami nebo s pomocí našeho technologa přímo u vás ve výrobě.

A co naši technologové plánují v nejbližší budoucnosti?

Vývojovou a předváděcí dílnu MEAT-LAB bychom rádi více využívali nejen k seminářům, ale i k vývoji nových masných výrobků a kořenicích směsí. Chtěli bychom také připravit vývoj čistě přírodních směsí koření bez jakýchkoliv přídatných látek, což odpovídá současným trendům.

Za tajemstvím Gothaje

Původem saskou uzeninu z 19. století si brzy oblíbili čeští zákazníci. Název výrobku byl pravděpodobně odvozen z německého Gotha, města, odkud údajně Gothajský salám pochází. Výrobek s výraznou tukovou mozaikou na řezu a typickou kořeněnou chutí prozrazoval vždy řezníka-mistra svého řemesla. Od zrušení státních výrobních norem pro masné výrobky v 90. letech 20. století však „lidová uzenina“ začala svou obecnou kvalitu a s tím spojenou oblibu ztrácet. Právě vyladit typickou chuť a zachovat standard v kvalitě a senzorických vlastnostech je podstatné pro úspěch každého výrobku.

BLOG

Načítám ...