Váš košík je prázdný
cover-foto-dunlop-1920x400px.jpg
Blog

Dunlop: Na počátku bylo kolo

, 2 minuty čtení

Firma, která vznikla jako první výrobce pneumatik na světě, se nezabývá jen koly, ale i obuví. Dunlop® Protective Footwear vyrábí těžké pracovní boty pro obory zpracování potravin, zemědělství, těžařství, rybolov a další. Soustředí se přitom na specifické požadavky jednotlivých odvětví.

Ideální boty pro potravináře? Rozhodně Dunlopky.

Kořeny firmy sahají do až do roku 1888. Tehdy měl skotský válečný veterán John Boyd Dunlop jednoduchý nápad, který změnil svět. Když si všiml, jak nepohodlná je pro jeho syna jízda na tříkolce přes kameny a nerovnosti, napadlo ho pokrýt kola gumou a napumpovat ji. Tak se zrodila pneumatika a později vznikla i společnost Dunlop.

Později sice vyšlo najevo, že stejný nápad měl už čtyřicet let předtím skotský vynálezce Robert William Thompson, kvůli čemuž Dunlop přišel o patent, společnost se nicméně etablovala jako stěžejní výrobce. Značku Dunlop nese celá řada výrobků z gumy.

První ochrannou botu společnost vyrobila v roce 1927. V současnosti Dunlop vyrábí obuv pro různá pracovní odvětí. Firma totiž rozumí tomu, že pracovník v masné výrobě má jiné požadavky než zemědělec. Kvalita a inovace jsou hlavními hodnotami Dunlop® Protective Footwear.

Čas na přezutí

S příchodem drsnějšího počasí je ideální čas pomýšlet na kvalitní holínky pro práci venku. Boty DUNLOP Purofort Professional ocení nejen zemědělci, ale díky barvě třeba také myslivci. Jejich hlavní přednosti spočívají ve snadné omyvatelnosti, ergonomickém tvaru a tepelně izolačních vlastnostech.

Pracovníci v potravinářství zase ocení model DUNLOP Acifort Classic, a to především díky výborným protiskluzovým vlastnostem při práci na mokrém povrchu. Další výhodou je komfort, který boty poskytují. Vynikají flexbilitou a ergonomií. Dlouhou směnu tak nepromění v noční můru plnou bolesti a otlačenin.

Omyvatelnost, funkčnost a komfort.

BLOG

cover-r.jpg
 

Royal Jerky: Maso místo brambůrků

, 3 minuty čtení

Parkujeme auto na nenápadném chodovském parkovišti a rozhlížíme se kolem. Po chvilce hledání nacházíme dveře s nápisem Royal Jerky a zvoníme. Osazenstvo pražské výrobny sušeného masa nás vítá se širokým úsměvem na tváři. Jdeme se podívat, jak se dělá jedno z nejznámějších jerky v Česku.

Sušené maso je čím dál tím oblíbenější.

Jerky je druh sušeného masa původem z Ameriky. Tato masná pochoutka si ale našla cestu do takřka všech zemí světa díky své skladnosti, trvanlivosti a hlavně chuti. „Je to zdravá potravina, která slouží jako výborný zdroj bílkovin. Přišlo nám to jako skvělý produkt,“ vysvětlují na úvod Martin Barták a Jakub Havlák svou motivaci pro založení Royal Jerky.

Malá dynamická společnost své produkty chápe jako zdravou a výživnou alternativu k různým nutričně nehodnotným pochutinám, jako jsou například brambůrky. I proto jsou všechny druhy jejích mas vyrobené bez konzervantů a barviv.

Sušené maso je nutričně výhodný snack.

K výrobě se tu zpracovává kvalitní maso z českých chovů, které následně putuje do marinovačky. Firma klade důraz také na kvalitu koření. Pak přichází na řadu sušení, které probíhá v několika intervalech a dochází při něm k přebírání a kontrole masa. To se nakonec ručně krájí a balí spolu s absorbérem kyslíku do finálních produktů.

Royal Jerky jich nabízí celou řadu. Patří mezi ně ty s příchutěmi jako Teryiaki, Honey Mustard nebo Barbecue. Nápady na příchutě vznikají interně s vlastním specialistou. Do budoucna má firma v plánu jít cestou neobvyklých chutí, nedávno uvedla na trh příchutě Jamaica a Mexiko. Rozhodující ale vždy bude oblíbenost u zákazníků.

Mladá firma se do detailu věnuje i designu svých produktů. „Je to jedna z věcí, na kterou dbáme, a kterou se odlišujeme,“ říká pan Barták. Nápady na vzhled obalů taktéž vznikají uvnitř společnosti, své si k tomu může říct každý zaměstnanec.

Výrobna Royal jerky.

V procesu výroby jerky hraje klíčovou roli technologie. „Kvalitní vybavení šetří práci, a je proto velice důležité. S MASO-PROFITem máme skvělé zkušenosti, jejich technologové nám dokázali vždycky dobře poradit,“ komentuje pan Havlák spolupráci na vybavování svého provozu.

Loučíme se s náručí plnou kvalitního sušeného masa, o kterém už teď víme, že ho můžeme bez obav přikusovat místo jiných pochutin, a dokonce tím uděláme i něco pro své zdraví. Nezbývá proto než doufat, že se Royal Jerky a dalším podobným výrobcům bude v budoucnu dařit co nejlépe.

Důležitou roli hraje i design výrobků.

BLOG

Načítám ...