Váš košík je prázdný
cover-foto-tonda-1920x400px.jpg
Blog

Antonín Čech: "Nikdy se nepřestaň snažit"

, 2 minuty čtení

Narodil se v roce 1952 na Kladně. Řezníkem chtěl bych už odmalička a do učení nastoupil v nešťastném roce 1968. Antonín Čech je skutečným profesionálem v oboru zpracování masa a jedním z nejcennějších a nejvýznamějších kádrů MASO-PROFITu.

Do prvního zaměstnání, Pražského průmyslu masného v Karlíně, nastoupil hned následujícího roku 1969, čímž započala jeho dlouhá profesní dráha nabitá nepostradatelnými zkušenostmi.
"Po uzavření fabrik, kvůli započetí provozu Masokombinátu v Písnici, jsem pracoval na pozici míchače ve firmě PRAMEN MASO Praha. To bylo roku 1977," vypráví pan Čech. Po revoluci míchal trvanlivé fermentované výrobků u firmy Kliment, ve které se roku 2000 stal výrobním ředitelem.

"V roce 2008, mě na základě mé návštěvy ve společnosti MASO-PROFIT, kdy jsem si jel zakoupit řeznické rukavice, oslovil ředitel MASO-PROFITu pan Ing. Petr Kužniar," pokračuje. "Znal jsem se s ním už z dřívějška skrze svoji manželku, která v MASO-PROFITu nakupovala," říká Antonín. Nabídka na pozici technologa na sebe nenechala dlouho čekat, a pan Čech se tak stal jednou z nejvýraznějších posil společnosti.

"S tou pozicí jsem neměl žádné zkušenosti, ale byl jsem přesvědčen vedením firmy, abych to vzal, a tak jsem v roce 2009 nastoupil," vysvětluje. Od té doby ale ve firmě pracuje s plným nasazením a dodává do ní tolik potřebné zkušenosti a profesní know-how.

Pejsci, rybičky a rytíři

A co Antonína těší ve volném čase? "Velice mě baví hokej, jsem fanouškem Rytířů Kladno. Radost mně taky dělají má čtyři vnoučata a procházky s našimi pejsky. Nejvíce si ale odpočinu koukáním na rybičky v akváriu," prozrazuje na sebe se smíchem zkušený technolog. Za dobu svého působení se zúčastnil pořádání několika řeznických seminářů a svými službami pomohol nespočtu zákazníků.

Prakticky neexsituje otázka z oblasti masné výroby na kterou by pan Čech neznal odpověď, to ale zdaleka není jediná jeho kvalita. „Nesmírně si cením Tondova smyslu pro humor a do budoucna mu přeji, aby jej neopustil,“ říká personalista MASO-PROFITu Petr Navrátil.

BLOG

a.jpg
 

Jak na hygienu jatek? Oslovte odborníky

, 4 minuty čtení

Hygiena na výborné úrovni je v potravinářství zásadní. Jatka Mohelno jsou provoz s bourárnou, výrobnou a prodejnou, pro který tým MASO-PROFITu vypracoval celkovou dokumentaci, instaloval čisticí satelit a navázal dlouhodobu poradenskou spolupráci. Jde o službu, která šetří čas, peníze a chrání dobré jméno značky. 

„Na hygienickém poradenství jsme se domluvili na základě předchozí spolupráce v rámci vybavování technologií,“ říká hygienický konzultant Mgr. Jan Strejček. V provozu se zpracovává hovězí i vepřové maso a vyrábějí se tu tepelně opracované masné výrobky i polotovary. 

Hlavním cílem spolupráce bylo skokově zlepšit úroveň hygieny už existujícího provozu. „Nejdůležitější výzvou bylo uklidit a vydezinfikovat provoz za zlomek času, kterého je pořád nedostatek,“ říká Ing. Lenka Kovačevičová z Jatek Mohelno.

Komplexní služba

„V rámci dokumentace jsme zpracovali HAACP, provozní a sanitační řád. Součástí našich služeb byla také metrologie, příprava plánu vzorků, implementace sanitačních procesů a zpracování žádostí – to byla například žádost o výjimku ze strukturálních požadavků nebo o snížení počtu odběrů vzorku,“ vysvětluje Strejček.

V podobných případech je zásadní, aby se HACCP, neboli systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů, podařilo zavést tak, aby zaměstnanci dokázali efektivně pracovat a vést záznamy.

K tomu byla potřeba aktivní spolupráce na straně klienta. Důležitá je především pečlivost při dodržování nastavených pravidel. MASO-PROFIT bude dále v provozu čtyřikrát ročně provádět kontrolu sanitace, jednou do roka pak kompletní hygienický audit. Probíhá také trvalá on-line konzultace.

Čistota chrání značku

Hygienické poradenství pomáhá předcházet problémům s celkovým obrazem hygieny a bezpečnosti potravin. To zabraňuje poškození jména značky v případě mikrobiologické, chemické nebo fyzikální kontaminace produktů.

„Po takových chybách a jejich případné medializaci hrozí dopad na ekonomiku firmy. Ztracená důvěra se těžko získává zpátky,“ říká Jan Strejček. „Proto je našim cílem ochrana aktiv zákazníka trvalým zlepšováním hygienického stavu a úrovně bezpečnosti produktu,“ dodává.

V Jatkách Mohelno se podařilo zlepšit hygienické standardy. Klient ušetřil čas nutný ke zpracování všech náležitostí, a díky zavedení pěnovacího satelitu také čas a náklady potřebné k sanitaci.

Hygienické Poradenství

Plán HACCP

Plán systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (HACCP) je druh certifikace pro kontrolu a řízení kvality a nezávadnosti potravin při výrobě v potravinářských provozech. Konkrétně jde o předurčení konkrétních kritických míst a situací v procesu výroby. Váš HACCP plán vytvoříme a spolehlivě implementujeme.

Sanitační řád

Zpracujeme pro vás dokumenty, které popisují procesy sanitace. Sanitační řád a dílčí plány připravujeme na klíč. Zaškolíme pracovníky. Součástí procesu je případný validační test. Pomáháme s kontrolou a efektivním řízením procesu.

Audit a hygienická praxe

Profesionálně zhodnotíme funkčnost systému kritických bodů ve vašem provozu a navrhneme jeho optimalizaci. Díky pohledu zvenčí dokážeme efektivně rozpoznat nedostatky a navrhnout jejich řešení. Zavedeme u vás odpovídající hygienickou praxi a prostředky dle typu provozovny.

Poradenství a servis pro hygienu potravin

Poskytneme vám poradenství vycházející z našich dlouholetých zkušeností v oblasti hygieny potravin, a pomůžeme vám tak dosáhnout vysoké úrovně ochrany lidského zdraví při výrobě potravinářských produktů. Pomůžeme vám také s dokumentací a výběrem vhodných dezinfekčních a čisticích přípravků. Zaměřujeme se i na problematiku biofilmu a pomáháme s jeho odstraněním a nastavením prevence. Řešíme také problematiku případných nevyhovujících mikrobiologických výsledků.

Potřebujete pomoct s hygienou ve vašem provozu?
Zavolejte Janu Strejčkovi na 720 031 999.

BLOG

Načítám ...