Řezačka Seydelmann MD 114
Konstrukce stroje:
Výkonná automatická míchací řezačka MD 114 masivní konstrukce je kompletně zhotovená z nerezové oceli. Pracovní šnek a řezací hlava je vyrobena ze speciálního tvrzeného a extrémně odolného materiálu. Volitelný bajonetový uzávěr matice řezací hlavy a její hrubý lichoběžníkový závit šetří čas a opotřebení při výměně řezacího...
Fotogalerie
Konstrukce stroje:
Výkonná automatická míchací řezačka MD 114 masivní konstrukce je kompletně zhotovená z nerezové oceli. Pracovní šnek a řezací hlava je vyrobena ze speciálního tvrzeného a extrémně odolného materiálu. Volitelný bajonetový uzávěr matice řezací hlavy a její hrubý lichoběžníkový závit šetří čas a opotřebení při výměně řezacího složení.
Všechny povrchy stativu stroje jsou zaoblené, leštěné s precizním řemeslným zpracováním a skloněné směrem dolů, aby voda mohla snadno odtékat. Zapuštěné kryty na stojanu stroje a uzavřené dno stativu zabraňují vniknutí vody a nečistot do vnitřního prostoru stroje. Stroj je konstruován s ohledem na extrémní výdrž a nejtěžší podmínky nasazení v dlouhodobém horizontu se všemi bezpečnostními prvky a vyhovující všem hygienickým normám.
Dvojité masivní míchací rameno, nebo volitelné lopatkové míchací rameno, je poháněné druhým nezávislým motorem s míchací automatikou a obousměrnými otáčkami.
Míchací automatika pracuje intervalově a se střídáním směru otáček míchacího ramene, které pracuje při zapnutém pracovním šneku jako podávací a při vypnutém šneku jako míchací. Ramena pracují v násypce s obsahem 75 litrů samostatně a při zapnutí řezacího šneku se spouští zcela automaticky. Řezací šnek je dvourychlostní a při spuštění funkce míchání se krátce spustí zpětný chod k zamezení vzniku mrtvého prostoru v jeho bezprostřední blízkosti.
Základní sada řezacího složení:
- 1 x deska 114/0, 114/13, 114/8 a 114/3 mm,
- 1 x oboustranný nůž 6-břitý,
- 1 x oboustranný 4-břitý,
- 1 x opěrný kříž,
- distanční kroužek 114 x 25,
- distanční kroužek 114 x 45.
Použití:
- čerstvé maso, předdrcené mražené maso, vařené maso, zelenina, ovoce a další potravinářské produkty v rozsahu teplot - 8 až 85 °C,
- předmíchání a standardizace řezané suroviny při výrobě polotovarů, mletých mas, hamburgerů a podobně.
Hlavní přednosti stroje:
- robustní celonerezová konstrukce,
- stativ stroje zcela uzavřený proti vodě,
- míchací rameno s obousměrným intervalovým chodem,
- míchací automatika,
- 2 rychlostní řezací šnek a pouzdro šneku ze speciální nerezové slitiny,
- hrubý lichoběžníkový závit matice řezací hlavy,
- zapuštěné kryty bez gumových těsnění,
- tepelná ochrana proti přetížení,
- minimální nároky na údržbu,
- vynikající podmínky pro sanitaci.