Váš košík je prázdný
cover-foto-vikan-1920x400px.jpg
Blog

Vikan: synonymum čistoty

, 5 minut čtení

Úklidová výbava profesionálů v potravinářských provozech. To je Vikan. Dánské úklidové nářadí zlepšuje hygienu a bezpečnost potravinářských provozů už 120 let. Značku odlišuje výborná ergonomie a unikátní materiály s certifikací použité pro výrobu.

Vikan dnes nabízí prvotřídní úklidové pomůcky s ohledem na požadavky konkrétních materiálů i jednotlivých sekcí potravinářských provozů. Při výrobě se soustředí mimo jiné na kvalitu použitých materiálů. Polymerová pryskyřice doplněná skelnými vlákny garantuje vysokou životnost nářadí úsporu nákladů i starostí. Vysoká chemická odolnost, pevnost a hygienické vlastnosti proti uchycení bakterií jsou další neocenitelnou výhodou sklolaminátového materiálu. Nerez a sklolaminát navíc nářadí zaručují nekomplikovanou údržbu. Vikan tak splňuje zásadní podmínky pro hygienický úklid všech rizikových prostor.

Široké portfolio Vikan obsahuje množství pomůcek na různé aplikace i charakter znečištění. Přizpůsobivost široké škály produktů je ostatně velkým přínosem značky Vikan.

Perfektní přizpůsobivost úklidových prostředků Vikan snad můžeme připisovat metodě testování produktů. Zkouší je totiž cíloví uživatelé v denní praxi sami, a tak dochází k velmi přesné zpětné vazbě. Pouze dokonalá funkčnost a dosahovaná úroveň sanitace prověřená skutečným provozem rozhodne o uvedení produktu do prodeje. Jde také o ideální platformu pro přehled výrobce nad každou aktualitou v normách a předpisech pro úklid potravinářských provozů.

S ergonomií, jaké docílili designeři úklidového nářadí Vikan, je úklid mnohonásobně jednodušší a efektivnější. Zdravotní úprava a odlehčený materiál snižuje fyzickou námahu i během celodenní práce. Jestli potřebujete doložit certifikáty pro kontakt s potravinami, jsou přehledně ke stažení na webu Vikan u všech produktů. Až 11 variant výrazných barev odlišuje produkty Vikan, a nářadí lze proto snadno vytvářet úklidové sestavy pro každý prostor a předejít tak křížové kontaminaci. Už jste je vyzkoušeli?

Kartáče bez usazování nečistot a bakterií

Prvotřídní kartáče Vikan se liší tvarem i uspořádáním štětin, které dosáhnou i do obtížně dostupných míst. Uchycení štětin nedává bakteriím šanci ulpívat a množit se ve štěrbinách, protože se v nich neusazuje špína a vlhkost. K uchycení štětin Vikan používá speciální technologii lepení lepení. Tuhé štětiny jdou navíc snadno umýt, rychle prosychají a nedochází k jejich vypadávání.

Mopy i na mastnou špínu

Vikan nabízí polohovatelné mopy s různě strukturovanými potahy. Vyhrajete s nimi nad mastnou nečistotou i jemnou špínou z podlah. Různé velikosti polohovatelných hlavic dosáhnou do každého zákoutí!

Vikan stěrky a škrabky

Hygienické stěrky odstraní nečistoty ze stolů, podlah nebo lze použít nylonové či ocelové škrabky na ještě odolnější špínu. Varianty velikostí vyhovují úklidu různých povrchů a prostorů.

Kulatá naběračka s odměrkou

Naběračka má po obou stranách zaobleného tvaru výlevky pro jednoduchou manipulaci a uvnitř rysky pro odměření ingrediencí. Rysky objemu integrují funkci naběračky a odměrky v jednom. Ať již jde o sypké produkty nebo tekutiny, s naběračkou se snadno zachází, tvar brání rozlití či rozsypání a provedení z jednoho kusu materiálu znemožňuje uchycení nečistot a množení bakterií ve spárách produktu.

Násady a madla

Pod označením ultra hygienické násady si můžete představit komfortní madlo z jednoho kusu materiálu. Odlehčení nezatěžuje kondici pracujících ani během dlouhého uklízení a ergonomie madla ulevuje zejména kloubům a šlachám ruky. Snadné a jednoduché omytí i různé délky provedení nabízí flexibilní použití.

Smítko z historie…

V dánské rodině farmářů vyrůstal A. P. Pedersen, člen, kterého zajímalo zlepšovat hygienu kolem pěstování, skladování i samotné přípravy jídel. Historie Vikan díky němu sahá do roku 1898 a odsud se Vikan jako inovátor úklidu a hygieny představuje až dodnes. Svou pověstí i oblibou po celém světě si Vikan zajistil výrobou úklidových prostředků pro potřeby profesionálů, i úklid rizikových prostor. Jeho výhodou je pohodlné zacházení, široké využití, modernizace materiálů a dodržování certifikací i hygienických norem.

BLOG

cover-foto-henkelman-rez5-1920x400px.jpg
 

Jak funguje vakuovačka?

, 2 minuty čtení

Balení pomocí komorové baličky je vysoce účinný způsob, jak uchovat a ochránit nejen potravinářské výrobky. Ačkoli jde o jednoduchý proces, můžeme při něm narazit i na několik překvapivých detailů. Přečtěte si, jak vakuově balit ve třech krocích podle výrobce Henkelman.

Vakuová extrakce

Vložte výrobek do vakuového sáčku a přiložte ho na těsnicí tyč. Pokud váš produkt není příliš vysoký, použijte vkládací destičky pro správné umístění vaku na těsnicí liště a rychlejší vakuový cyklus. V momentě kdy zavřete víko zařízení, čerpadlo začne odsávat vzduch z komory. Celá komora se dostane pod vakuum, takže tlak uvnitř sáčku a komory bude totožný. Vizuálně se zatím stále nic neděje.

Utěsnění vakuového sáčku

V dalším kroku se uzavírá těsnicí a protilehlá lišta. Až se uzavřou, těsnící dráty se zahřejí a sáček se začne tavit. Po několika sekundách se lišty znovu otevřou. Pro různé velikosti a druhy pytlů je možné více konfigurací těsnění. Stroje Henkelman jsou standardně vybaveny dvojitými těsnicími dráty. Výrobce jako volitelné příslušenství nabízí také oddělovací a široké těsnění.

Provzdušnění komory

Posledním krokem je dekomprese vakuové komory. Pro pomalou dekompresi křehkých nebo ostrých produktů můžete použít měkký vzduch. Proces dekomprese jde rychle a nakonec můžete vidět podtlak na vlastní oči, a to když se tlak v komoře změní a oproti tomu v sáčku. Po provzdušnění se víko automaticky otevře.

Klikněte na fotku pro zobrazení vakuovaček Henkelman

BLOG

Načítám ...