Váš košík je prázdný
cover-.jpg
Blog

Rational: Vaření na novém levelu

, 2 minuty čtení

Výrobky společnosti Rational se za dobu její existence staly žádanou výbavou kuchyní po celém světě, na trhu jich je přes jeden milion a denně se v nich připraví na 140 milionů pokrmů. Německá společnost se díky tomu stala světovým lídrem v prodeji konvektomatů.

Rational úzce spolupracuje s odborníky a lidmi z praxe.

Firma prodává modelové řady SelfCookinCenter®, CombiMaster® Plus a také všestranná zařízení VarioCookingCenter®, která v sobě snoubí funkce běžných varných přístrojů, jako je sklopná pánev, kotel, sporák anebo fritéza. Na své si tak přijdou majitelé velkých provozů i menších kuchyní. Studie z roku 2018 říká, že 98 % zákazníků společnost Rational její výrobky doporučuje. Výzkum realizovala skupina Kantar s respondenty z německého, britského a amerického trhu.

Výrobce Rational sídlí v německém Landsbergu a francouzském Wittenheimu, jedná se tak o ryze evropskou společnost. Její zaměstnanci kladou důraz především na pokrok a inovace. Na výzkumu a vývoji se podílí špičkoví kuchařští mistři, ale i fyzici, odborníci na potraviny a vývojoví inženýři. Aby byly služby společnosti perfektní, kontrolují před samotnou expedicí každý přístroj společnosti Rational celkem čtyři její zaměstnanci.

Kořeny společnosti sahají až do roku 1973, kdy začínala s pouhými osmnácti zaměstnanci. V současnosti jich ve firmě pracuje přes 2 200. Rational se dlouhodobě aktivně podílí na výzkumu, a proto není nikdy pozadu s představováním nových produktů. O poslední novinkách jsme psali v článku Zbrusu nový Rational.

Efektivní a flexibilní příprava pokrmů.

Co je to konvektomat?

Jedná se o spotřebič pro tepelnou úpravu pokrmů, který produkuje suché i vlhké teplo, případně jejich kombinaci. Díky tomu se hodí pro nespočet různých způsobů úprav. V průběhu let se konvektomat stal jedním z nejdůležitějších zařízení v gastro oblasti a už dávno nemůže chybět v žádné profi kuchyni. Ceněný je zejména pro úsporu prostoru, času i nákladů. Díky možnostem šetrnější úpravy jsou pokrmy z „konvekťáků“ často chutově lepší.

Milion zařízení a 140 milionů pokrmů denně. To je Rational v číslech.

BLOG

cover-foto-henkelman-rez5-1920x400px.jpg
 

Jak funguje vakuovačka?

, 2 minuty čtení

Balení pomocí komorové baličky je vysoce účinný způsob, jak uchovat a ochránit nejen potravinářské výrobky. Ačkoli jde o jednoduchý proces, můžeme při něm narazit i na několik překvapivých detailů. Přečtěte si, jak vakuově balit ve třech krocích podle výrobce Henkelman.

Vakuová extrakce

Vložte výrobek do vakuového sáčku a přiložte ho na těsnicí tyč. Pokud váš produkt není příliš vysoký, použijte vkládací destičky pro správné umístění vaku na těsnicí liště a rychlejší vakuový cyklus. V momentě kdy zavřete víko zařízení, čerpadlo začne odsávat vzduch z komory. Celá komora se dostane pod vakuum, takže tlak uvnitř sáčku a komory bude totožný. Vizuálně se zatím stále nic neděje.

Utěsnění vakuového sáčku

V dalším kroku se uzavírá těsnicí a protilehlá lišta. Až se uzavřou, těsnící dráty se zahřejí a sáček se začne tavit. Po několika sekundách se lišty znovu otevřou. Pro různé velikosti a druhy pytlů je možné více konfigurací těsnění. Stroje Henkelman jsou standardně vybaveny dvojitými těsnicími dráty. Výrobce jako volitelné příslušenství nabízí také oddělovací a široké těsnění.

Provzdušnění komory

Posledním krokem je dekomprese vakuové komory. Pro pomalou dekompresi křehkých nebo ostrých produktů můžete použít měkký vzduch. Proces dekomprese jde rychle a nakonec můžete vidět podtlak na vlastní oči, a to když se tlak v komoře změní a oproti tomu v sáčku. Po provzdušnění se víko automaticky otevře.

Klikněte na fotku pro zobrazení vakuovaček Henkelman

BLOG

Načítám ...