Váš košík je prázdný
cover-foto-konzervy-1920x400px.jpg
Blog

Nejlepší pršuty jsou v Litoměřicích!

, 3 minuty čtení

Klasická řeznická prodejna se proměnila ve stylový specializovaný obchod s pršuty. Stalo se tak mimo jiné zásahem projekčního oddělení MASO-PROFITU, které pomohlo s koncepcí prodejny a následným designem interiéru.

Prostor před rekonstrukcí

Rodinný podnik PRŠUTÉRIE® Chovanečků v Litoměřicích je zaměřený na výrobu pršutů a fermentovaných výrobků. Při výrobě pršutů se očištěná svalovina se nakládá do soli a koření a následně se suší. To může trvat několik měsíců, ale někdy i let. Receptury jednotlivých výrobců se liší, a tím pádem i chutě jejich výrobků. PRŠUTÉRIE® Chovaneček nabízí produkty z různých druhů mas, od hovězích a vepřových přes zvěřinové až po jehněčí.

„Poptávka na remodeling řeznické prodejny nám na stole přistála už v roce 2016. Nakonec jsme realizovali až v roce 2021,“ říká projektový manažer MASO-PROFITu Pavel Tomandl. Jednalo se původně o řemeslné řeznictví v retro stylu, které se mělo proměnit na moderní prodejnu s nabídkou pršutů.

Těžiště projektu spočívalo v návrhu podoby prodejny včetně rozmístění vitrín a ambientního osvětlení. „Pršuty jsou totiž produkt, u kterého na světle při prezentaci dost záleží,“ vysvětluje Tomandl. „Součástí naší práce bylo vytváření renderů a hmotové vizualizace,“ dodává.

Původní stav

Žádný projekt se neobejde bez výzev

Samotná realizace probíhala za ztížených podmínek, šlo především o zhoršenou dostupnost materiálů. „Museli jsme improvizovat. Základní myšlenka zůstala stejná, ale invertovali jsme například barvy obkladů a podlahy. Oproti původnímu plánu jsme podlahu udělali tmavou a obklady světlé. Design doplňuje betonová stěrka na zdi,“ říká Pavel Tomandl.

Součástí akce byly i de facto hrubé stavební úpravy, na kterých pracoval další externí dodavatel. Prodejna se totiž nachází v zástavbě historického centra Litoměřic. „To s sebou samozřejmě neslo řadu problémů, především co se týče bourání a přizpůsobování prostoru pro přístěnné vitríny,“ popisuje Tomandl.

Prostor po rekonstrukci

„Největší výzva byla neprobourat stěny z kamene a mazaniny, které byly občas vyplněné i slámou,“ doplňuje. V průběhu přestavby bylo nutné se operativně domlouvat s památkáři, tuto agendu si vzal na starost sám majitel obchodu Vlastimil Chovaneček.

Faktická práce na prodejně tak zabrala celkem čtyři týdny a dopadla úspěšně. „S realizací jsme velmi spokojeni. Všechny drobné problémy se podařilo včas a k naší spokojenosti vyřešit,“ zhodnotil akci na závěr pan Chovaneček.

PRŠUTÉRIE® Chovanečků v Litoměřicích

Projektování, ale nejen prodejen

Návrh a vybavení prodejních i výrobních prostor je specializovaná disciplína, ve které je třeba skloubit znalosti z různých oborů. Díky rozvržení prostoru zkušenými projektanty může váš provoz efektivně ušetřit snížením prostojů ve výrobě a vydávání. Poptejte nás pro váš projekt, a my s vámi budeme od prvotní myšlenky až po úspěšnou realizaci.

BLOG

cover-1.jpg
 

Český zákazník hledá pocit bezpečí, najde ho na Pankráci

, 2 minuty čtení

Dostat za své peníze to, co opravdu chtějí. Taková je hlavní preference zákazníků nové sítě prodejen Glóbus Fresh. Znamená to především čerstvé maso a další suroviny od tuzemských dodavatelů. Pojďme se podívat na nedávno otevřenou prodejnu na pražském Pankráci.

Kvalitní suroviny a poctivá výroba. To je Glóbus Fresh.

„Glóbus nic nerozpéká ani nezamrazuje. Všechno od A do Z vyrábí,“ říká tisková mluvčí Luftia Volfová. To skvěle shrnuje koncept „Freshů“, který nese podtitul „poctivá výroba.“

Koncový zákazník se díky tomu nemusí strachovat o kvalitu kupovaných potravin a může se spolehnout na jejich stoprocentní kvalitu a nezávadnost. V Glóbu Fresh najdeme mimo jiné také řeznickou a uzenářskou prodejnu.

V Glóbu jsou dobře vybaveni. Za to ručíme.

Ta funguje tak, že se do ní přivezou půlky, které se na místě bourají a udí na dřevě. Ručně zpracovaná surovina tak do regálu urazí pouze pár metrů a zůstává čerstvá. Její kvalitu tak mají zaměstnanci Glóbusu pod kontrolou od začátku do konce. Stejně jako řeznictví funguje i pekařství, restaurace a lahůdky.

„Přes osm set produktů vyrábíme v každém našem hypermarketu čerstvě a dle vlastních receptur. Jejich kvalitu máme plně kontrolou od pořízení suroviny přes zpracování až po jeho finální podobu. A za každý tento náš výrobek s označením Poctivá Globus stoprocentně ručíme,“ doplňuje Volfová.

Na projketu se podílel také MASO-PROFIT. Dodali jsme například do podlahy zapuštěnou příjmovou váhu SOEHNLE Professional, univerzální kuchyňský robot SPAR na pojízdném podstavci nebo závěsnou pojezdovou dráhu na maso ve visu. Přidali jsme také lis na řízky od firmy KT a nerezové stoly do přípravny masa

Vedle kvalitních masných produktů má ve Freshi svoje místo i sladké.

BLOG

Načítám ...