Váš košík je prázdný
cover-foto-henkelman-rez5-1920x400px.jpg
Blog

Jak funguje vakuovačka?

, 2 minuty čtení

Balení pomocí komorové baličky je vysoce účinný způsob, jak uchovat a ochránit nejen potravinářské výrobky. Ačkoli jde o jednoduchý proces, můžeme při něm narazit i na několik překvapivých detailů. Přečtěte si, jak vakuově balit ve třech krocích podle výrobce Henkelman.

Vakuová extrakce

Vložte výrobek do vakuového sáčku a přiložte ho na těsnicí tyč. Pokud váš produkt není příliš vysoký, použijte vkládací destičky pro správné umístění vaku na těsnicí liště a rychlejší vakuový cyklus. V momentě kdy zavřete víko zařízení, čerpadlo začne odsávat vzduch z komory. Celá komora se dostane pod vakuum, takže tlak uvnitř sáčku a komory bude totožný. Vizuálně se zatím stále nic neděje.

Utěsnění vakuového sáčku

V dalším kroku se uzavírá těsnicí a protilehlá lišta. Až se uzavřou, těsnící dráty se zahřejí a sáček se začne tavit. Po několika sekundách se lišty znovu otevřou. Pro různé velikosti a druhy pytlů je možné více konfigurací těsnění. Stroje Henkelman jsou standardně vybaveny dvojitými těsnicími dráty. Výrobce jako volitelné příslušenství nabízí také oddělovací a široké těsnění.

Provzdušnění komory

Posledním krokem je dekomprese vakuové komory. Pro pomalou dekompresi křehkých nebo ostrých produktů můžete použít měkký vzduch. Proces dekomprese jde rychle a nakonec můžete vidět podtlak na vlastní oči, a to když se tlak v komoře změní a oproti tomu v sáčku. Po provzdušnění se víko automaticky otevře.

Klikněte na fotku pro zobrazení vakuovaček Henkelman

BLOG

Načítám ...