Váš košík je prázdný
cover-sunka.jpg
Blog

Graef: Z továrny až na vaší prodejnu

, 2 minuty čtení

Rodinná firma Graef vyrábí manuální i automatické nářezové stroje s označením „Made in Germany“. Německá společnost vyvíjí a konstruuje vysoce kvalitní výrobky už více než 50 let. Ty pak putují z továrny přes naše sklady do prodejen a provozů zákazníků.

Pro zobrazení nářezových strojů Graef klikněte na fotografii.

Výrobky společnosti Graef se pyšní dokonalou funkčností, kvalitou zpracování a také celosvětově vysoce oceňovaným originálním designem. Firma při výrobě svých produktů využívá nejkvalitnější materiál a klade ty nejvyšší nároky na využitelnost, bezpečnost a vzhled svých produktů. Hodnoty společnosti Graef jako je preciznost, invence a důraz kladený na nekompromisní kvalitu vycházejí z její mnohaleté tradice a lásky k oboru.

Manuální i automatické nářezové stroje značky Graef firma MASO-PROFIT prodává už řadu let. Kvalitní výrobky si za tu dobu našly cestu do nespočtu prodejen a restaurací. Bylo to například řeznictví Baxant v Benátkách nad Jizerou nebo restaurace Sbeerka. „Nářezák“ od nás používá i brněnský foodtruck Bucheck.

Od nápadu k výrobě

Graef podle svých slov k vývoji svých produktů přistupuje jako ke symbióze tradice a technologického pokroku. Výchozím bodem každého nového produktu je nápad. Na něj navazuje výzkum prodejnosti, porovnání s přáním zákazníků a kontrola proveditelnosti. Pokud vše sedí, vzniká konečný návrh.

Automatický nářezový stroj značky Graef.

Následuje technická implementace. Vývojový tým vytváří konstrukční řešení pomocí nejnovějších technologií - pomocí řady testů a prototypů se kontrolují komponenty a montáž podle požadavků na zařízení.

Potom už Graef přistupuje k samotné výrobě. Nejdřív se zahajuje testovací produkce, aby se vyladily potřebné procesy, a následně začíná sériová výroba. Takto se kvalitní nářezový stroj dostane z továrny přes naše sklady až na vaší prodejnu.

BLOG

cover-foto-henkelman-rez5-1920x400px.jpg
 

Jak funguje vakuovačka?

, 2 minuty čtení

Balení pomocí komorové baličky je vysoce účinný způsob, jak uchovat a ochránit nejen potravinářské výrobky. Ačkoli jde o jednoduchý proces, můžeme při něm narazit i na několik překvapivých detailů. Přečtěte si, jak vakuově balit ve třech krocích podle výrobce Henkelman.

Vakuová extrakce

Vložte výrobek do vakuového sáčku a přiložte ho na těsnicí tyč. Pokud váš produkt není příliš vysoký, použijte vkládací destičky pro správné umístění vaku na těsnicí liště a rychlejší vakuový cyklus. V momentě kdy zavřete víko zařízení, čerpadlo začne odsávat vzduch z komory. Celá komora se dostane pod vakuum, takže tlak uvnitř sáčku a komory bude totožný. Vizuálně se zatím stále nic neděje.

Utěsnění vakuového sáčku

V dalším kroku se uzavírá těsnicí a protilehlá lišta. Až se uzavřou, těsnící dráty se zahřejí a sáček se začne tavit. Po několika sekundách se lišty znovu otevřou. Pro různé velikosti a druhy pytlů je možné více konfigurací těsnění. Stroje Henkelman jsou standardně vybaveny dvojitými těsnicími dráty. Výrobce jako volitelné příslušenství nabízí také oddělovací a široké těsnění.

Provzdušnění komory

Posledním krokem je dekomprese vakuové komory. Pro pomalou dekompresi křehkých nebo ostrých produktů můžete použít měkký vzduch. Proces dekomprese jde rychle a nakonec můžete vidět podtlak na vlastní oči, a to když se tlak v komoře změní a oproti tomu v sáčku. Po provzdušnění se víko automaticky otevře.

Klikněte na fotku pro zobrazení vakuovaček Henkelman

BLOG

Načítám ...