Váš košík je prázdný
cover-foto-dunlop-1920x400px.jpg
Blog

Dunlop: Na počátku bylo kolo

, 2 minuty čtení

Firma, která vznikla jako první výrobce pneumatik na světě, se nezabývá jen koly, ale i obuví. Dunlop® Protective Footwear vyrábí těžké pracovní boty pro obory zpracování potravin, zemědělství, těžařství, rybolov a další. Soustředí se přitom na specifické požadavky jednotlivých odvětví.

Ideální boty pro potravináře? Rozhodně Dunlopky.

Kořeny firmy sahají do až do roku 1888. Tehdy měl skotský válečný veterán John Boyd Dunlop jednoduchý nápad, který změnil svět. Když si všiml, jak nepohodlná je pro jeho syna jízda na tříkolce přes kameny a nerovnosti, napadlo ho pokrýt kola gumou a napumpovat ji. Tak se zrodila pneumatika a později vznikla i společnost Dunlop.

Později sice vyšlo najevo, že stejný nápad měl už čtyřicet let předtím skotský vynálezce Robert William Thompson, kvůli čemuž Dunlop přišel o patent, společnost se nicméně etablovala jako stěžejní výrobce. Značku Dunlop nese celá řada výrobků z gumy.

První ochrannou botu společnost vyrobila v roce 1927. V současnosti Dunlop vyrábí obuv pro různá pracovní odvětí. Firma totiž rozumí tomu, že pracovník v masné výrobě má jiné požadavky než zemědělec. Kvalita a inovace jsou hlavními hodnotami Dunlop® Protective Footwear.

Čas na přezutí

S příchodem drsnějšího počasí je ideální čas pomýšlet na kvalitní holínky pro práci venku. Boty DUNLOP Purofort Professional ocení nejen zemědělci, ale díky barvě třeba také myslivci. Jejich hlavní přednosti spočívají ve snadné omyvatelnosti, ergonomickém tvaru a tepelně izolačních vlastnostech.

Pracovníci v potravinářství zase ocení model DUNLOP Acifort Classic, a to především díky výborným protiskluzovým vlastnostem při práci na mokrém povrchu. Další výhodou je komfort, který boty poskytují. Vynikají flexbilitou a ergonomií. Dlouhou směnu tak nepromění v noční můru plnou bolesti a otlačenin.

Omyvatelnost, funkčnost a komfort.

BLOG

cover-foto-henkelman-rez5-1920x400px.jpg
 

Jak funguje vakuovačka?

, 2 minuty čtení

Balení pomocí komorové baličky je vysoce účinný způsob, jak uchovat a ochránit nejen potravinářské výrobky. Ačkoli jde o jednoduchý proces, můžeme při něm narazit i na několik překvapivých detailů. Přečtěte si, jak vakuově balit ve třech krocích podle výrobce Henkelman.

Vakuová extrakce

Vložte výrobek do vakuového sáčku a přiložte ho na těsnicí tyč. Pokud váš produkt není příliš vysoký, použijte vkládací destičky pro správné umístění vaku na těsnicí liště a rychlejší vakuový cyklus. V momentě kdy zavřete víko zařízení, čerpadlo začne odsávat vzduch z komory. Celá komora se dostane pod vakuum, takže tlak uvnitř sáčku a komory bude totožný. Vizuálně se zatím stále nic neděje.

Utěsnění vakuového sáčku

V dalším kroku se uzavírá těsnicí a protilehlá lišta. Až se uzavřou, těsnící dráty se zahřejí a sáček se začne tavit. Po několika sekundách se lišty znovu otevřou. Pro různé velikosti a druhy pytlů je možné více konfigurací těsnění. Stroje Henkelman jsou standardně vybaveny dvojitými těsnicími dráty. Výrobce jako volitelné příslušenství nabízí také oddělovací a široké těsnění.

Provzdušnění komory

Posledním krokem je dekomprese vakuové komory. Pro pomalou dekompresi křehkých nebo ostrých produktů můžete použít měkký vzduch. Proces dekomprese jde rychle a nakonec můžete vidět podtlak na vlastní oči, a to když se tlak v komoře změní a oproti tomu v sáčku. Po provzdušnění se víko automaticky otevře.

Klikněte na fotku pro zobrazení vakuovaček Henkelman

BLOG

Načítám ...